Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Burger Mustra #125 - Házi / Állat Bistro, Budapest

2017. február 13. - Csabi Konyhája

Lőrincz György otthagyva a bábeli zűrzavart, bisztrót nyitott a Dohány utcában. Miért választja az év konyhafőnöke a szabadúszó bisztrókonyhát egy top étterem helyett? Pont azért, mert ez annyira más. Itt ő áll a pult mögött, közvetlen kapcsolata van a vendégekkel, beszélget, azonnali visszajelzéseket kap. A Házi/Állat egy laza, nyugis hely, ahol György a napi táblás ajánlathoz maga válogatja össze a friss hozzávalókat reggel a piacon. Szezonális alapanyagokból főz, és a napi menü összeállítását is az határozza meg, hogy milyen alapanyagok állnak épp frissen rendelkezésre. Míg a napi menü a séf játszótere, addig az állandó étlapon állati jó házias bisztrófogásokat találunk: óriás zsíroskenyér, kemencében sült velős pirítós, marhapofa dödöllével, szürkemarha gulyás és hamburgerek. Ez a hely a magyaros gasztronómia és egy laza bár tökéletes fúziója. Forrás: Gastro Turismo

dsc01601.JPG

A körúttól csak néhány lépésnyire található Házi/Állat egysége az Aznap Bárral van egybenyitva és viszonylag kis alapterületen várja a vendégeket, így aztán aki biztosra akar menni, érdemes előre foglalni egy asztalt. Én csak úgy betoppantam egy kora este és szerencsémre még volt egy üres asztal, de egyébként a pultnál is helyet lehet foglalni. Céltudatosan egy burger miatt érkeztem, várakozás közben pedig egy korsó Krusovicét kortyolgattam. A belső kialakítás egyébként elég szimpatikus és az állandó étlap mellett a táblás ajánlat is csupa nyálcsorgató finomsággal kecsegtet.

A burger egy vágódeszkán érkezik, a manapság egyre divatosabb újságpapír mintájú csomagolópapírban. Elsőként a krumplit kóstoltam, ami küllemre, állagra és ízre is remekül vizsgázott, a zsemle kalapját helyére téve, a félbevágást követően pedig felfedte magát a tökéletesen mediumra sült 16 dekás húspogácsa is, ami egy nagyon jó kezdési alapnak bizonyult. Az első harapással egy időben egyből rengeteg impulzus ért. Elsőként sajnos azt kellett tapasztalnom, hogy a zsemle a leggyengébb pontja az összeállításnak, nagyon széthulló, porhanyós állagú volt. Ezen a fronton mindenképp erősíteni kéne, mert egyébként más negatívumot nem tudok jelenteni. A hús a naturalistább vonalat követi, a többi hozzávaló viszont megadja azt a pluszt, amitől mégis emlékezetes tud lenni az élmény. A legnagyobb ütést a finoman csípős dijoni mustár méri az ízlelőbimbókra, amihez remekül passzol a saláta és a paradicsom ellensúlyozásképpen, a husi tetejére pedig lilahagyma és házi BBQ szósz párosa is került, ami ugyan kissé háttérben marad a mustár mögött, de összességében nagyon jól összedolgoznak az ízek. A káposztasaláta is kellemes élményt nyújt, inkább krémesebb állagú, mint roppanós, viszont az utóbbi idők érthetetlen túlsózása szerencsére itt nem volt jelen.

Összességében tehát egy korrekt kis burger volt ez, az alapértelmezés szerint járó körettel együtt az 1690 forintos ár is korrektnek mondható, ha sikerülne egy masszívabb bucit csatasorba állítani, akkor tudna igazán nagyot ütni ez a hambi. Azért kíváncsi lennék a juicy lucy-ra és a lángos burgerre is ezek után, illetve ahogy azt már fentebb is említettem, sok érdekesség található még a burgerek mellett az étlapon, ami miatt érdemes lehet visszatérni még a későbbiekben is.

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr5612249176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása