Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Burger Mustra #144 - Rock Burger Bár, Budapest

2017. december 10. - Csabi Konyhája

A Rock Burger fővárosi egysége érthető okokból egyből felkeltette érdeklődésemet, hiszen a névválasztás és ezzel együtt a tematika is nagyon kedves nekem. Külön érdekesség, hogy egy igencsak érdekes élményként aposztrofálható nyári Lupa Strandos lazulás alkalmával már belefutottam az ottani kirendeltségükbe, sőt mi több, jól tudtam azt is, hogy a Balatonnál, egész pontosan Balatonlellén található az ősanya. Végül maradt a Nagymező utca végénél található kis egység, ahova egy baráti beszélgetés, sörözgetés apropóján vezetett utam.

dsc04246.JPG

A belső kialakítás rendkívül megnyerő, különböző koncertplakátokkal van kitapétázva a fal, és nevéhez hűen különböző rockos relikviák is díszítik a helyet. Alap és kézműves sörök egyaránt az itallapot gazdagítják, a relatíve kis alapterület pedig igen hamar megtelt vendégekkel és az érkezésünkkor még inkább csendesen szunnyadó légkör hamar felparázslott. A háttérben kellemes rock slágerek pörögtek, bár elég hamar ismétlésbe csapott át a dolog, ami azért valamelyest megmosolyogtató volt a mindössze kb. 2 órás ottlétünk alatt.

dsc04242.JPG

Nem volt könnyű választani a burgerek közül, de végül a Deep Purple (1690.-) és a Jack Johnson (1890.-) mellett döntöttünk, amúgy az elnevezésekért mindenképpen jár a pacsi! (Vega - Bob Marley, Csípős - RHCP) A burgerek elég hamar elkészültek és kicsit felemás érzéseket keltett bennem a külcsín. Papírtálcán érkezett a menü és egyébként abszolút dicséretes, hogy alapból jár a krumpli és a káposztasaláta is minden hambi mellé. A zsemle kicsit műanyagnak tűnik ránézésre, de egyébként nincs vele gond. A Deep Purple-ben nagyon jól működik a hagymalekvár, megadja azt a pluszt, amit ilyen esetben elvárhat az ember. Hasonlóan jól teljesít a BBQ szósz is, a brie sajtból viszont sajnos semmit sem éreztem.

dsc04245.JPG

A Jack Johnson hamburger szintén BBQ szósszal operál, de itt van még teriyaki szósz is. Kicsit illúzióromboló, hogy a sajt egyáltalán nem olvadt meg, és a grillezett ananászon se látszódott a grillezésnek még csak a nyoma sem. Ezt leszámítva egyébként tök jó volt, és a bacon is rendesen hozzátette az ízvilághoz a szükséges pluszt. Mindkét esetben elmondható, hogy a 14 dekás húspogácsa sajnos száraz volt és kicsit érdekesen morzsolódott illetve teljesen natúr íze volt. Összességében kellemesen elfalatozgattuk mindkét burgert, ugyanakkor a "semmi extra" címkével tudnám jellemezni csupán az élményt.

A krumplit szintén a semmi extra kategóriába sorolnám, a coleslaw viszont abszolút kellemes meglepetést nyújtott, nagyobb darabokra vágott, kellemesen roppanós és ízre is rendkívül élvezetes volt. Mindent összevetve valamivel komolyabb ízorgiára számítottam, így egy picit csalódásként könyveltem el ezt a burgerezést, miközben egyébként tök szimpi a hely és a személyzet is jól teljesített, de kaja fronton egy kis erősítés ráférne a Rock Burgerre!

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr6613450723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása