A muffin vonaton nincsen fék, én pedig minden gyümölcsből is muffint készítek előbb vagy utóbb! Most épp a piacon bóklászva vetettem szemet egy elég jó árban és jól is kinéző hatalmas szamóca rakásra, én pedig már tudtam is azonnal, hogy mi a dolgom...
Kicsit gondolkodóba estem, hogy a kivis muffinhoz hasonlóan csak a turmixolt gyümölcsöt használjam, vagy a fügés muffinhoz hasonlóan csak a feldarabolt gyömölcsöt használjam... Végül egy olyan megoldás született, ami akár deluxe-nak is nevezhető, hiszen ez is és az is került bele. Egy nagyobb tálban kimértem 150g lisztet, 150g kristálycukrot és 1-1 csomag (12g) sütőporral és vanillin cukorral, valamint egy csipet sóval meghintve alaposan összekevertem a száraz alapanyagokat. Egy másik tálban felvertem két tojást (M) és egyneműre kevertem 100g napraforgóolajjal, valamint 300g leturmixolt szamócával. 100g kisebb kockákra vágott szamócát is adtam még hozzá, majd a két tál tartalmát néhány határozott mozdulattal elkevertem, majd a papírkosárkákkal kibélelt muffinformába töltöttem. Eléggé ki lett centizve a mennyiség, mert igazából épp hogy belefért, színig volt minden egyes kis kosárka. 190 fokra előmelegített sütőbe toltam (légkeveréses funkció használatával) és 20 perc alatt készre sütöttem. 5 percig még hagytam a formában, majd rácsra kiszedve vártam meg, hogy kihűljön.
Mit is mondhatnék, a végeredmény hozta a szokásos pihe-puha állagot, érthető okokból igencsak erőteljes szamóca ízzel és a darabkáknak köszönhetően pedig extrán szaftos lett minden egyes muffin. Konkrétan komoly önfegyelem kellett ahhoz, hogy ne egyem meg az egészet egyszerre. :)