A legutóbbi szamócás muffin recept sikerén felbuzdulva, illetve azt továbbgondolva született meg ez az újabb finomság, aminek az alapját a nemrégiben szintén nagy sikert aratott ananászos-kókuszos kocka adta. A végeredmény egy rendkívül szaftos és ellenállhatatlanul finom sütemény lett.
Egy nagyobb tálban alaposan elkevertem a száraz alapanyagokat: 200g liszt, 150g kristálycukor, 1 csomag (12g) vanillin cukor, 1tk (6g) szódabikarbóna, csipet só. Egy másik tálban felvertem két tojást (M) és egyneműre kevertem 100g napraforgóolajjal és 150g görög joghurttal. Hozzákevertem 100g apróra kockázott fehér csokoládét és 300g szintén kisebb darabokra vágott szamócát. Végül a két tál tartalmát határozott mozdulatokkal összekevertem. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe (24x28cm) öntöttem, majd 180 fokra előmelegített sütőben (légkeveréses funkciót használva) 25 perc alatt készre sütöttem. Vágódeszkára kitéve megvártam, hogy teljesen kihűljön és csak ezután szeleteltem fel.
Az elkészült mű tényleg egészen varázslatos lett, egy rendkívül szaftos és könnyed finomság. Érdekességként megjegyezném, hogy ami nem fogyott el első nap, azt betettem hűtőbe és még másnap, de harmadnap is ugyanolyan katarzist okozott egy-egy kocka elfogyasztása.