Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Fügés muffin

A muffinok királynője

2022. november 02. - Csabi Konyhája

Aki rendszeresen figyelemmel követi a blogot, az már jól tudja, hogy elég komoly muffin fanatikus vagyok és időről-időre igyekszem előrukkolni valami őrületes újdonsággal. Ezúttal több szempontból is érdekes a történet, mivel még augusztus végén kaptam egy komolyabb mennyiségű fügét ajándékba és amikor már nem bírtam többet enni, úgy döntöttem, hogy egészen apróra kockázva megpróbálkozom a lefagyasztással. Most pedig elérkezett az ideje, hogy egy lassú felolvasztást követően egy muffin receptben foglalja el méltó helyét!

dsc04374.JPG

A nálam már jól bevált alaprecepten nem igazán változtattam semmit, azaz egy nagyobb tálban előbb a száraz alapanyagokat kevertem össze: 150g liszt, 150g kristálycukor, 1-1 csomag (12g) sütőpor és vanilin cukor, egy csipet só. Egy másik tálban 100g szőlőmagolajat két felvert tojással (L) alaposan elkevertem, majd a 400g kockázott fügével együtt a lisztes alaphoz kavartam. A papírkosárkákkal bélelt 12 darabos muffinformát megtöltöttem ezzel a szakanyaggal és mindegyik közepébe egy kis cikkely fügét is nyomtam még. 190 fokra előmelegített sütőben (légkeveréses funkcióval) 20 perc alatt készre sütöttem. Ekkor még 5 percig hagyni szoktam pihenni a formában a muffinokat, majd rácsra kiszedve vártam meg, hogy kihűljenek.

dsc04278_1.JPG

dsc04367_1.JPG

dsc04368_1.JPG

Ahogy az a leírásból is kitűnik, nem igazán variáltam túl a dolgokat, igazából hagytam a fügét érvényesülni és hát ez maximálisan sikerült is. Egy igazán egyszerű de nagyszerű muffin ez, amihez komoly önuralom kellett, hogy ne egyem meg az egészet, haha. Annyira magával ragadó ízbomba minden egyes falat, hogy az valami döbbenet. Nagy sikert aratott mindenkinél, aki kóstolta, így aztán egész biztosan elő fogom még venni ezt a receptet máskor is!

dsc04377.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr3017966230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása