Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Rakott krumplis, rétegelt, dupla tésztás pizza a Don Pepe havi nagy dobása

Nincs mit szépíteni, ez úgy tökéletes, ahogy van!

2019. január 23. - Csabi Konyhája

Nagy rakott krumpli rajongó vagyok, amiről kétszer már itt a blogon is megemlékeztem 1-1 recepttel (#1, #2) és a Don Pepe serpenyős ételei közül ugyan még nem volt szerencsém a szóban forgó műhöz, de lényegében azonnal megelőlegeztem a frenetikus jelzőt, amikor megláttam, hogy ebben a hónapban a rétegelt, dupla tésztás pizza képében hozzák tető alá ezt az egészen morbid párosítást.

dsc06341.JPG

Nézzük elsőként a szikár tényeket! Felső réteg feltétezése: tejföl, csabai kolbász-főt tojás- és krumplikarikák, császár szalonna, koktélparadicsom, mozzarella | sajtos-tejfölös-sonkás-tojásos töltelékkel rétegelt, dupla tésztás pizza (2790.-)
Nem éppen meglepő módon rendkívül súlyos maga a pizza és hát a látvány is és az illatfelhő is fenséges. Nincs ezen nagyon mit szépíteni, ez az utóbbi idők legfantasztikusabb Don Pepe pizzája úgy, hogy közben jogosan tér ki a hitéből minden ortodox pizza hívő. Ugyanakkor nem lehet vitatni, hogy valami egészen elképesztő módon működik a dolog! Az egyik legjobb rakott krumpli kapott helyett a pizzatésztán, amivel valaha dolgom volt, minden egyes eleme tökéletes.

dsc06340.JPG

A krumpli hibátlan állagú, a kolbász és a szalonna vadítóan finom, a sajt nyúlik, a tojás és a tejföl pedig felteszi az i-re a pontot. A koktélparadicsom egy nem várt eleme az összeállításnak de kellemes pluszt ad az egészhez, valamint az egész pizza mesterien szaftos és hát gondolom mondanom sem kell, hogy rettenetesen telít. Ugyan egy picit féltem azért előzetesen, hogy a valóságban ez mennyire fog működni, de nálam abszolút 10/10-re vizsgázott, amit más sem támaszthat alá jobban, hogy még másnap is ugyanolyan maximális élvezeti értékkel bírt az a megmaradt 1-2 szelet. Bravó!

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr4314565360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása