A rakott krumpli egy olyan klasszikus fogás, amit szinte egészen biztos, hogy mindenki készített már, aki csak egy kicsit is szeret a konyhában tevékenykedni. Korábban már én is megírtam a magam kis alapreceptjét, amit most azért egy picit feltuningoltam, aminek a végeredménye egy igazi ízorgia lett.
Kivajaztam egy tepsit, majd elkezdtem a rétegzést: krumpli, tojás, kolbász. A mártás felével jól meglocsoltam majd jött egy újabb réteg tojás, kolbász, végül pedig a maradék krumpli. Én a sorrendet véletlenül felcseréltem, így nem a krumpli került a tetejére, haha, de egyébként teljesen jó lett így is! Ismét locsoltam, lefedtem alufóliával és 180 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütöttem. Levettem a fóliát, beborítottam az egészet füstölt sajttal (26dkg), majd még a sajt pirulásáig visszatoltam a sütőbe.
A jó sok mártástól rendkívül krémes, lágy állagú lett az egész, de mégsem folyós. A kolbász tette a dolgát, mint mindig, és a füstölt sajt is adott egy kis pikantériát az egészhez. Igazából olyan nagyon nagy változások nem történtek az alaprecepthez képest, de valahogy mégis másabb lett az egész, engem nagyon meggyőzött! :) Külön érdekesség, hogy lényegében egyáltalán nem fűszereztem semmit, csak a mártást és végül meg sem fordult a fejemben, hogy bármi hiányozna belőle. Ahogy azt korábban is kiemeltem, a kolbász nagyon fontos alkotóeleme az összeállításnak, ami jelen esetben is elvitte "hátán" az egészet. Akinek esetleg rossz élményei vannak száraz, fojtós rakott krumpli kategóriában, mindenképp próbálja ki ezt a receptet!