Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

ÚJÉVI LENCSÉS SUPREME PIZZA

A Don Pepe januári pizzája sajnos több fronton is elhasalt

2024. január 04. - Csabi Konyhája

3 évvel ezelőtt kisebb eltérésekkel már szerepelt ez a pizza a Don Pepe évindító januári akciós kínálatában, amit annak idején igencsak imádtam, így aztán nem esett nehezemre az újrázás. Szokás szerint a békásmegyeri étteremből rendeltem és kíváncsian vártam, ezúttal mit nyújt az ÚJÉVI LENCSÉS SUPREME PIZZA (4590.-) dsc05615_1.JPG

A hivatalos leírás szerint a következőképpen áll össze a kétrétegű töltött pizza:
alsó réteg feltétezése - fokhagymás-tejfölös-mustáros-tormás alap, lencse, gyulai kolbász, füstölt mozzarella
felső réteg feltétezése - fokhagymás-tejfölös-mustáros-tormás alap, lencse, kaliforniai paprika, lilahagyma, koktélparadicsom, főtt-füstölt tarja, bacon, füstölt mozzarella

dsc05616.JPG

Nézzük sorban, hogy mi volt a gond! A felső rétegről annyit mondanék, hogy tarjával nem nagyon találkoztam, ellenben a bacon az rendben volt és az alap is megadta az ízélményhez azt a bizonyos pluszt. Lilahagyma, paradicsom és paprika kellő mennyiségben és korrektül teljesítettek, lencse viszont mondhatni csak úgy mutatóba került néhány szem csupán a pizzára. Az igazi sokkot viszont az alsó réteg tartogatta. A két tésztaréteget széthúzva hirtelen nem tudtam, hogy sírjak vagy nevessek, de az biztos, hogy egy "töltött" tésztájú pizzát nem így képzelnék el. Az első szeletnél konkrétan semmit nem találtam, a másiknál 2, azaz kettő pici karika kis kolbász köszöntött, lásd az alábbi képen. Lencse ide már egyáltalán nem jutott még mutatóba se, az alappal tegyük fel valóban meg lett kence, mozzarella kapcsán ismét élnék a gyanúperrel, hogy kimaradt, vagy csak véletlenül, minimálisan került valamennyi hozzáadásra.

dsc05618.JPG

Amúgy az a vicc az egészben, hogy mindezen hiányosságok ellenére is finom volt a pizza és állagra is jónak mondanám, csak hát ugye nem erről volt szó. Sajnos ezt így ebben a formában nem tudom értékelni, illetve ennyi hibát nem lenne szabad véteni semmilyen körülmények között sem.

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr6218294349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása