Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Rakott krumpli

2013. február 26. - Csabi Konyhája

A rakott krumpli megint csak egy olyan hagyományos étel, amit bárhol, bármikor, bármennyit képes lennék megenni. Megunhatatlan favorit, aminek az elkészítése ráadásul pofonegyszerű, persze 1-2 aprósággal itt is fel lehet dobni a dolgokat. Az egyik és talán legfontosabb alkotóeleme pedig a kiváló házikolbász. Lássuk lépésről lépésre a folyamatot!

A megfőzött krumplit helyezzük a tepsi legaljára, amit a tojásszeletek követnek. Ekkor finoman megszórom az egészet vegetával és borssal, végül pedig a jó öreg csabai házikolbász következik a sorban. Persze nem kötelező olyan katonás sorban pakolgatni az elemeket, ahogy én tettem, de valahogy nekem most így sikerült, a lényeg azon volt, hogy minél szorosabban érjék egymást a szeletek. Ekkor meglocsoltam az egészet egy kis pirospaprikával kikevert nagy doboz tejföllel, amire aztán ismét egy réteg krumpli következett, végül pedig jó sok reszelt sajttal zártam a rétegzést. Ezután már csak a sütés következett. Isteni finom eledel! 

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr148577470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása