Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Tonhalas tortilla tekercs a Don Pepe augusztusi kínálatában

Egy kicsit többet ígért előzetesen ez az összeállítás

2022. augusztus 10. - Csabi Konyhája

Nem szívesen kezdem ezzel, de az utóbbi időben finoman fogalmazva sem jártam túl nagy sikerrel a Don Pepe teszteléseim során, de gondoltam megadom az esélyt ebben a hónapban is, főleg, mivel a tortilla tekercsek nagy kedvenceim közé tartoznak. Ezúttal egy tonhalas őrület került a havi különlegességek közé Creamy Tuna Wrap (2990.-) néven és szokás szerint a békásmegyeri étteremből rendeltem.

dsc04241_2.JPG

Tovább

Gombás-májas rakott krumpli

A jól ismert klasszikus nem kicsit megvariálva

A legutóbbi rakott zöldbab receptem rendesen feltüzelte a rakottas fanatizmusomat, így aztán hamar jött is egy új ötlet, miszerint egy másik örök klasszikust, a rakott krumplit (#1, #2) variálom meg egy kicsit. Nem is kicsit.

dsc04213.JPG

Tovább

Kapros-juhtúrós rakott zöldbab

Az alaprecept egy kicsit megbolondítva, új szintre emelve

Imádom a rakott zöldbabot! Itt a blogon már megemlékeztem az általam leginkább favorizált verzióról, illetve egy kicsit kísérleteztem egy kolbászos-rizses összeállítással is. Ezúttal a mesterreceptemet variáltam meg egy picit és egy új szintre emeltem az ízélményt, rakott zöldbab fanatizmusom pedig ennek nagyon örült.

dsc04165_1.JPG

Tovább

Kókuszos-ananászos muffin

Piña Colada sütiként újjászületve

A blog rendszeres olvasói már jól tudják, hogy az elmúlt bő egy évben eléggé beszippantott a muffinkészítés tudománya és nagy sikerrel készítettem már néhány eléggé őrült ízkombinációt is. Gondoltam ismét itt az ideje valamit alkotni ebben a műfajban és rögtön el is határoztam, hogy a kókuszt fogom középpontba állítani, ami után már nem is kellett sok ahhoz, hogy a népszerű koktél ízvilágát akarjam megidézni.

dsc04154.JPG

Tovább

6. Csabi Konyhája X Retro Burger Party

Ismét fővárosi gasztro fieszta egy bombasztikus burgerrel, terasszal és fergeteges hangulattal!

Hahó Burger Fanok! Természetesen a július sem telhet el Burger Party nélkül, ráadásul most ismét a főváros fog helyszínül szolgálni a jeles eseménynek! Régi barátom és egyik kedvenc hazai burgeresem egy nagyon menő kis teraszt rittyentett a Retro Büfé egysége elé, így aztán egyértelmű volt, hogy ennek örömére össze kell hoznunk egy újabb közös hepajt, ami szám szerint már a 6. ilyen jellegű együttműködésünk! 
retro_2022details.png

Tovább
süti beállítások módosítása