Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

11. Csabi Konyhája X Retro Burger Party

Ez a pulled pork burger egy igazi nehézfiú!

2024. május 21. - Csabi Konyhája
Ismét Csabi Konyhája Burger Party kerül megrendezésre a fővárosban, immáron 11. alkalommal a Retro Büfében! Ahogy legutóbb, úgy most is egy korábban már nagy sikert aratott koncepciót gondoltunk egy kicsit újra, a végeredmény egy eszméletlenül harmonikus, vibráló Ízekben gazdag, igazán ütős burger lett, erről pedig mindenki megbizonyosodhat május 24-én, pénteken!
img_7401.JPG

Tovább

Pulled pork nachos

Egy igazán ütős párosítás

Nagyon nagy kedvencem a nachos, illetve annak különböző változatai. Itt a blogon is található egy végtelenül egyszerű recept, illetve annak egy erősen felturbózott változata, amit előszeretettel szoktam újra és újra elkészíteni, de burgerként is továbbgondoltam már néhányszor ezt a finomságot. A napokban újra eszembe jutott, hogy itt lenne az ideje elővenni és egyben egy kicsit átvariálni az eredeti mesterreceptet. Hamar összekötöttem a nemrégiben nagy sikerrel megalkotott pulled pork receptemmel és nemes egyszerűséggel ötvöztem a kettőt, a végeredmény pedig egy mindent elsöprő gasztronómiai kéjutazás lett. dsc05876_1.JPG

Tovább

Sütőben sült, édes túrós tészta

Egy rendkívül ütős desszert

Nagy kedvencem a túrós tészta és legalább ugyanilyen nagy kedvencem bármi, ami édes túróval és mazsolával készül. Ugyan nem találtam fel a spanyolviaszt, de jó ötletnek bizonyult a két világot egyesíteni, aminek egy ellenállhatatlanul finom, igencsak kiadós desszert lett a vége, ami mondjuk egy leves után akár önmagában is megállja a helyét.

dsc05855.JPG

Tovább

Burger Mustra #195 - Scotty's Bahrenfeld, Hamburg

Fantasztikus hamburger és félelmetesen jó steak az étlapon

Legutóbbi, hamburgi kiruccanásom során teljesen véletlenszerűen botlottam bele a Scotty's szimpatikus egységébe, amikor épp olyan helyeket kerestem, ahol a burger és steak mellett normálisabb sörök is vannak, na és persze épp nyitva is van. Bár elsőre talán nem tűnik vészesen lehetetlen küldetésnek a dolog, azért mégsem volt annyira egyszerű, de végül a Scotty's maximálisan beváltotta a hozzá fűzött előzetes reményeimet.

img_3178.JPG

Tovább

GYULAI KOLBÁSZOS TAVASZI PIZZA a Don Pepe havi ajánlata

Májusban ismét a GYULAI KOLBÁSZ a főszereplő

Tavaly már két alkalommal is a Gyulai Kolbász került a Don Pepe havi ajánlatainak középpontjába, most pedig ismét ez a főszereplő az akciós kínálatban. A már jól ismert VASÁRNAP REGGELI! PIZZA és GYULAI KOLBÁSZOS LEGÉNY LEPÉNY mellett ezúttal újdonságként a GYULAI KOLBÁSZOS TAVASZI PIZZA is a kínálatot erősíti, amit a békásmegyeri étteremből rendelve teszteltem le. (4290.-)

dsc05857.JPG

Tovább
süti beállítások módosítása