Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Carbonara Burger a Don Pepe júniusi kínálatában!

Egy hihetetlenül krémes burger specialitás

2021. június 22. - Csabi Konyhája

Régen burgereztem már a Don Pepénél, a házhoz szállítást pedig amúgy se nagyon favorizálom ebben a műfajban, most viszont mégis úgy gondoltam, hogy merész leszek és két legyet ütök egy csapással és a békéscsabai étteremből rendelve tesztelem le a havi extra burgert, a BEEF CARBONARA BURGER névre keresztelt őrületet. (2990.-) 

dsc03608_1.JPG

Tovább

Házi készítésű húsos burek

Rendkívül laktató és ropogós finomság

Egyik legnagyobb kedvenceim közé tartozik a burek és talán kissé meglepő módon, de életem legjobbját körülbelül 20 évvel ezelőtt Békéscsabán ettem egy olyan látványpékségben, ahol ha minden igaz szerb pékek dolgoztak, így aztán nem véletlen, hogy valami egészen fantasztikusan kiváló volt a burek állandó jelleggel. Azóta se ettem hozzá foghatót idehaza, maximum Szerbiában volt szerencsém hasonló élményt átélni. Régi vágyam volt, hogy egyszer én magam is nekilássak az elkészítésének.

dsc03493_1.JPG

Tovább

Gyulai burgerező & pizzázó a STOP franchise legújabb tagja

Stílusosan egy pizzaburgert teszteltem le

A békéscsabai STOP Burgerről már több ízben írtam, illetve egy Csabi Konyhája eseményt is megrendeztük 2-3 évvel ezelőtt, majd tavaly egy pizzázó képében megnyílt a kettes számú egység is, amiről szintén csak szuperlatívuszokban tudtam nyilatkozni. Nemrégiben pedig Gyulán nyitotta meg kapuit a legújabb egység, ami a két Csabai egység fúziójaként burgerező és pizzázó is egyben. A havi ajánlat pedig pont egy jó indokként szolgált, hogy le is teszteljem a STOP család legújabb tagját.

dsc03582_1.JPG

Tovább

Nudli Tésztakantin - tipikus magyar tésztaételek modern köntösben

A főváros gasztronómiai kínálatának egyik legújabb és fontos résztvevője

Balogh Dani barátom már sokszor sokféleképpen bizonyított a gasztronómia területén. Ott jeleskedett a hazai burger forradalom idején is a W35-nél, majd a számomra mai napig egyik legnagyobb kedvenc helyemet, a Revoluciónt nyitotta meg a legmenőbb tex-mex fogásokkal. Legutóbb desszert fronton, egész pontosan különböző alkoholos fagyikkal varázsolt el, most pedig ismét új terepen, magyaros vizeken evezve igyekszik mindenkit magával ragadni, aki új, érdekes és maradandó ízélmények után kutat. Pont mint én!

dsc03535_1.JPG

Tovább

Házi macaron csokiganache töltelékkel

Az egyébként egyszerű receptet nem is olyan könnyű jól elkészíteni

Amikor a Konyhafőnök elődöntőjében, páros feladatban macaront kellett csinálni (és még mellé mille-feuille-t és créme brulée tartot is), akkor azért rögtön tudtam, hogy baj van, haha. Bár szerintem az évad egyik legszórakoztatóbb adását produkáltuk Gerzsonnal, nyilván sok büszkeségre nem volt okunk az elkészült desszerteket látva. Én már ekkor elhatároztam, hogy el fogom majd készíteni nyugodt, házi körülmények között is valamikor. Túlzottan nem kapkodtam a megvalósítással, mivel én magam nem szeretem és nem is igazán értem, hogy mit szeretnek rajta az emberek... Majd egyszer csak jött a nagy felkérés, miszerint a 8 éves keresztlányom macaront kér a születésnapjára.... Na bumm! Ennek fele se tréfa, fel kell kötni a gatyát!

dsc03556.JPG

Tovább
süti beállítások módosítása