Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Visszatérés a Mexicali Burrito Bárba, a Tex-Mex ételek viharsarki otthonába!

A terasznyitás jegyében rögtön meg is kóstoltam egyik újdonságukat, az almás chimichangát

2021. április 30. - Csabi Konyhája

Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt ismertem meg a gyulai Mexicali Burritruck kis kocsikát, ami azóta a békéscsabai TESCO parkolóba gurult át, tavaly októberben pedig a beülős Mexicali Burrito Bárt is leteszteltem Gyula belvárosában és mindkét alkalommal rendkívül pozitív ízélményekkel gazdagodtam. Mondhatni szerelem volt ez első harapásra! Most pedig a terasznyitásnak köszönhetően nem is lehetett kérdéses, hogy mihamarabb vissza kell térnem és hogy ha mást nem is, de az almás chimichangát mindenképp kipróbáljam! 

dsc03372.JPG

Tovább

Az eredeti carbonara spagetti nyomában

Tejszín például egész biztosan nincs benne!

Talán kevés ételt értenek annyian és annyira félre, mint az igazi carbonara receptjét. Az, hogy a legtöbb ember szerint alapvetés a tejszín használata még csak egy dolog, de az agyonfokhagymázás és zöldfűszerezés is szerintem a legtöbb ember számára a carbonara velejárója. Én egyébként elég nyitottan szoktam kezelni alaprecepteket és nem vagyok híve a rideg szabályok betartásának, de mivel régóta figyelemmel követtem már, hogy micsoda indulatokat képes kiváltani egy-egy carbonara recept, elhatároztam, hogy egy kicsit a mélyére ások a témának...

dsc03364.JPG

Tovább

Migas - tojásrántotta Tex-Mex módra

Egy végtelenségig variálható brutálisan laktató egytálétel

Nagyon szeretem a Tex-Mex konyhát legyen szó akár tesztelésről vagy éppen saját kompozícióról. Viszonylag régen alkottam már ebben a műfajban és ezen felbátorodva kicsit mélyebbre ástam és utánaolvastam pár receptnek és egyből megtetszett ez az egyébként "szegények eledeleként" is ismert fogás, ami valójában nem más, mint egy egyszerű rántotta a Tex-Mex konyhára jellemző alapanyagokkal felturbózva. Ahogy néztem, azért elég sok elkészítési módja van, ahogy az mondjuk egy rántottánál nem is túl meglepő, így aztán tényleg mindenkinek csak a képzelete szab határt, hogy hogyan is készíti el a saját verzióját.

dsc03335_1.JPG

Tovább

Ilyen egy igazi húsvéti pizza a Don Pepénél!

Se több, se kevesebb!

Nem igazán szoktam különösebben nagy feneket keríteni a Húsvétnak és ezt a tesztet is a véletlen szülte, hiszen egy iszonyatosan rohanós napon, amikor egy perc megállásom se volt, hazafelé tartva rendeltem házhoz gyorsan a Don Pepe havi akciós pizzáját. Ugyan külön nincs kiemelve, hogy húsvéti pizzáról lenne szó, azért a feltétek eléggé önmagukért beszélnek: torma, besamel, tojás, csülök, koktélparadicsom, mozzarella (1790.-)

dsc03303.JPG

Tovább

Medvehagymás csigák egyszerűen és gyorsan

Leveles tésztából készülnek ezek az ideális vendégváró falatok

Még tart a medvehagyma szezon, úgyhogy ezt kihasználva gondoltam készítek még valami finomat gyorsan. Pont kapóra is jött egy jó kis recept, amiben leveles tésztából készül ez a már első hallásra is ínycsiklandozó krémsajtos-medvehagymás finomság.

dsc03314.JPG

Tovább
süti beállítások módosítása