Korábban készítettem már egy jó kis fordított banános sütit leveles tésztával, nemrégiben pedig egy kevert tésztás fordított almás sütivel is nagy sikert arattam, most pedig a kettőt ötvözve sütöttem ki legújabb finomságomat.
Korábban készítettem már egy jó kis fordított banános sütit leveles tésztával, nemrégiben pedig egy kevert tésztás fordított almás sütivel is nagy sikert arattam, most pedig a kettőt ötvözve sütöttem ki legújabb finomságomat.
Korábban, még a blog indulása idején volt már egy rakott káposztás receptem, de gondoltam itt az ideje leporolni, illetve némileg erősíteni az összeállításon. Eleve nagyon szeretem a savanyú káposztát, úgyhogy a siker már előre borítékolható volt. Arra persze érdemes előre felkészülni, hogy ez most a szokásostól eltérően némileg macerásabb és több szálon futó főzési metódust igénylő étel, de ahhoz kétség sem férhet, hogy megéri a fáradozást.
A Don Pepe szeptemberi akciós ajánlatai közül a hónap extra pizzája pont azzal fogott meg, hogy igazából semmi extra, "csak" egy tisztességes összeállítás, ami a kevesebb néha több elvet hirdeti. Én pedig pont valami ilyesmire vágytam egy hónap után hazatérve, ebéd alternatívákon gondolkodva. Szokás szerint a békásmegyeri étteremből rendeltem. (3990.-)
Korábban már nagy sikerrel készítettem banánkenyeret és sütőtökkenyeret is, a cukkini csatasorba állítása pedig már jó ideje ott volt a listám tetején. Talán valakinek furcsán hangzik elsőre a cukkini használata sütemények esetében, de mivel én már évek óta előszeretettel használok céklát desszertekhez, számomra teljesen egyértelmű dolog volt, viszont mivel a céklával ellentétben nem rendelkezik túl karakteres ízvilággal, így hamar arra jutottam, hogy kakaóporral és még némi fűszerrel fogom feldobni az összképet.
Nem is olyan régen már készítettem egy elég menő almás cobblert, a folytatás csak idő kérdése volt. Már annak idején is elég sokféle receptet találtam, amiből aztán megalkottam a saját verziómat, most pedig semmiképp se szerettem volna még egyszer ugyanazt az utat járni. Ezúttal egy teljesen más metódussal alkottam meg a tészta feltétet, a végeredmény pedig egy igazán gyümölcsközpontú finomság lett.