A legtöbb ismerősöm egy életre megundorodott a currys cuccoktól Angliában, én viszont a mai napig nagyon szeretem, illetve eleve szeretek minden extrém, harsány fűszerezést, amihez a curry azt hiszem megfelelő alapanyag. Amikor kitaláltam, hogy currys csirkét készítek, kíváncsiságból kicsit utánanéztem pár receptnek, illetve ilyenkor általában mindenhonnan csenek ötleteket, amik tetszenek, amik összegyúrásából aztán sok esetben egy teljesen új, saját kreáció születik.
Currys csirke
Én ezúttal azt az utat választottam, hogy készítek egy jó kis pácot, amiben aztán negyed órát pihentetem a felkockázott csirkemell darabkákat. A páchoz a következőket használtam: 2 ek curry, 1 ek méz, 3 ek szójaszósz, 1 ek ketchup, 1-2 ek erős pista, 1 ek citromlé. Aztán ezt persze ízlés szerint lehet variálni, azt hiszem én is kicsit tettem még ebből abból hozzá menet közben... :)
Megpirítottam egy fej apróra vágott vöröshagymát és egy szál újhagymát, amihez aztán a pácolt húst is hozzáadtam. Amikor már kezdett alakulni a dolog, még hozzáadtam egy zacskónyi (fél kiló) fagyasztott zöldségkeveréket és két apróra vágott (zúzott) fokhagymát és körülbelül 8-10 percig együtt rotyogtattam az egészet. Közben ezerrel főztem a rizst is, amit utána jó szokásomhoz hűen jó alaposan összekevertem a zöldséges husival és még néhány percig együtt rotyogtattam. A végeredmény várakozáson felüli lett!