Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Itt jártam: Legenda Busz, Budapest

2014. március 20. - Csabi Konyhája

A Legenda Busz már egy ideje szintén a listámon szerepelt, arról nem is beszélve, hogy egy régi jó ismerősöm csinálja, akit még azon időkből ismerek, amikor a Roham még a Vas utca 16. szám alatt üzemelt. Rákos Mátéról van szó, akivel azóta is elég sokszor szoktam találkozni és mindig mondta, hogy nézzek már el egyszer megkóstolni a burgerüket. Végül egy gyönyörű napsütéses, ám rendkívül szeles szerda kora délután sikerült összehozni a találkát! Eredetileg csak egy burger volt betervezve, de végül akkora fiesztába csapott át a látogatás, hogy nem is volt kérdéses, külön cikket kell kapnia az élménybeszámolónak!

Csak nagyjából volt sejtésem arról, hogy hol is helyezkedik el a busz, majd a célhoz érve hitetlenkedve csaptam a homolomra, hogy "na ne már hogy ez itt van!"... :) Nagy meglepetésemre rögtön mellette foglal helyet egy másik busz, a Zing. A Legenda még nem volt nyitva, épp nagy előkészületek közepette volt Máté, amikor Guca barátommal megérkeztünk. Gyorsan lecsekkoltuk belülről a helységet, majd meghallgattunk egy felettéb érdekes ismeretetőt a rendkívül csábító kézműves Legenda sörökről és kezdésként kértünk 1-1 korsó Pokerface nevezetű italt, ami baromira jó, karakteres, kesernyés söröcske volt. Igyekeztünk a teraszon úgy helyet foglalni, hogy a nap még érjen bennünket, majd egyszer csak egy elképesztően dögös összeállítással, a nemes egyszerűséggel csak sörkorcsolyának nevezett tállal a kezében bukkant elő Máté a buszból. Az igazat megvallva már fájdalmasan éhes voltam, de kevésbé nagyétvágyú emberek akár már egy ilyen összeállítással is jól lakhatnak. Volt itt tonhalkrémtől kezdve malachúson át salátás feltétig minden. Borzasztó erős kezdés volt ez!




Miután elfogyott az étel és az ital is, a folytatásban egy korsó meggyes sör következett, ami szintén hibátlanul teljesített. Fontos megjegyezni, hogy egyébként valami elképesztő komoly választék van sörökből, bár azt is tegyük hozzá, hogy a többség 8%-nál kezdődik, így szerda kora délutánra nekünk bőven elég volt a két leggyengébb alkoholtartalmú rendkívül finom ital is. Apróság ugyan, de rendkívül megnyerő, hogy szinte minden egyes kiegészítő saját logóval van ellátva, legyen az a csomagolópapír vagy épp a söröspohár. Profi a hely! Burgerként egy spéci összeállításhoz volt szerencsénk, ami az alap burgeren felül tartalmazott még bacont és gomolya sajtot is. A zsemle inkább hasonlított egy bagettre, ami egyébként ízre és állagra is hibátlan volt, friss és pont jóra pirított. A 15 dekás hús szintén meseszerű volt, az ízesítése is jól el lett találva, ugyan inkább közelített a natúrhoz, ami viszont a bacon és sajt kombóval olyan bombasztikus elegyet alkotott, hogy az tényleg párját ritkította. A sima burger egyébként 1190 forintba kerül, és egy az általam is kóstolt "mindent bele" összeállítás dupla hússal pedig 1990 forintért szerezhető be. De ezen kívül még rengeteg minden szerepel az étlapon: szendvicsek, tortillák, levesek, a különleges sörökről pedig nem is beszélve! Egy szónak is száz a vége, ezt bizony tessék letesztelni!




Legenda Busz
1075  Budapest, Holló utca (a Gozsdu udvar mellett)
Nyitvatartás: Hétfő - Vasárnap 12:00-0:00

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr218577286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása