Szeretem a sört és a sajtot, a sajtkrémlevest is, ugyan mi baj lehet a dolgok összeházasításából? Gondoltam. Megláttam a receptet és tudtam, hogy ezt nekem is el kell készítenem. A végeredmény kissé felemás lett ugyan, de mindenképp tanulságos!
Ezután lassan hozzáöntöttem 4dl tejet, folyamatos kevergetés közben, valamint 2dl habtejszínt. Elég könnyen sikerült egy csomómentes állapotot elérnem, úgyhogy ebben nem volt hiba. Hozzáöntöttem 4dl sört is (én Staroprament használtam) és egy púpos teáskanálnyi dijoni mustárt, majd 10 percig rotyogtattam a levesem, miközben szépen be is sűrűsödött az egész. Ekkor újra sóztam és borsoztam, illetve a 25dkg reszelt ír vörös cheddar sajt is belekerült a műbe. Folyamatos kevergetés mellett felolvasztottam és amikor már szépen bugyogott az egész, el is zártam.
Friss bagett társaságában kezdtem neki a falatozásnak. Hát... nem teljesen erre számítottam, haha. A sör nagyon erősen kiérződött, ez nem igazán tetszett, konkrétan felért egy ökölcsapással, plusz hiába fogadtam már meg legutóbb is hogy soha többet, de ez a lisztes sűrítés nekem valahogy tényleg nem fekszik. Nem mondanám, hogy rossz lett a leves, de elég extrém, mondhatni erős egy ügy. Azt viszont meg kell hagyni, hogy borzasztó laktató az egész, főleg ha bagettet is eszünk mellé, illetve kezdtem a lapátolás közben megkedvelni ezt a kissé szokatlan ízvilágot is. Én egyébként később meglocsoltam egy kis Tabascoval is és az a helyzet, hogy nagyon sokat emelt az élvezeti értékén a levesnek, nagyon jól passzol ehhez az amúgy sem éppen hétköznapi ízvilághoz. Aki szereti az extrém dolgokat, annak bátran ajánlom!