Nagy káposzta rajongó vagyok, és a legutóbbi nagy sikerű currys székelykáposzta után nem állhattam le, így pont kapóra jött az újévi korhelyleves hagyománya, így aztán én is elkészítettem az én kis verziómat.
A forrást követően csökkentettem a hőfokot, de csak annyira hogy még azért rotyogjon a leves, újraborsoztam és fedő alatt 20 percen keresztül rotyogtattam még, időnként megkeverve. Jöhetett a kb. egy centis kockára vágott füstölt főtt császárszalonna (75dkg), amihez 10 perccel később hozzáadtam a felkarikázott igazi, csípős házikolbászt is, amiből sajna nekem már csak 10dkg maradt készleten, de ezt az adagot simán lehet duplázni. További 20 percig főztem még a levest, majd jöhetett a habarás, amihez én 2ek lisztet kevertem el 2dl tejföllel, majd egy merőkanálnyi levessel simára kevertem, beleöntöttem a levesbe folyamatos keverés mellett, megszórtam egy teáskanálnyi kaporral és rottyantottam még egyet az egészen.
Tálalásnál bőségesen adagoltam hozzá még tejfölt és friss kenyérrel pedig egy igazán laktató fogás tud lenni akár önmagában is. Az ízek nagyon szépen összeálltak és kellemesen csípős lett az egész, ami ilyenkor a nagy hidegben különösen jól tud esni egy forró levesnél. (5 adag)