Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Rántotta álom

2016. február 20. - Csabi Konyhája

Rántotta készítésre adtam a fejemet egy iszonyatosan pörgős napon, amikor alig maradt időm főzésre, de szerencsére minden adott volt a végül minden létező várakozásomat felülmúló végeredményhez. Már előzetesen is úgy fogtam hozzá, hogy semmiképp sem egy szimpla rántotta lesz, de ilyen brutális végeredményre még én magam se számítottam...

Kezdésként egy kanál sült sertészsírt felolvasztottam, majd szép pirosra pirítottam rajta 10dkg apróra kockázott füstölt kolozsvári szalonnát (7perc), amihez aztán hozzádobtam három kisebb fej apróra kockázott lilahagymát (28dkg), majd újabb 7 percig együtt pirítottam tovább, miközben jó sok tarkaborsot őröltem rá és 1tk ételízesítővel is megszórtam. A végén két duci gerezd fokhagymát is hozzáreszeltem és 1tk cayenne borssal is meghintettem. Egy alapos összekeverést követően pedig jöhetett a tojás! 6 szép nagy tojást előzetesen már felvertem és a következőkkel fűszereztem: jó sok frissen őrölt római kömény, egy púpos teáskanálnyi provance-i fűszerkeverék és 1tk őrölt édes pirospaprika. Hozzáöntve a hagymás alaphoz ízlés szerinti szilárdságúra sütjük, a végén pedig hozzádobtam még 2 marék apróra vágott jégsalátát és jó alaposan összekevertem az egészet 20dkg reszelt trappista sajttal együtt.

 

 

Tálalásnál még meg lehet bolondítani némi tejföllel és jalapeno paprikával is. A különleges fűszerezéstől egészen elképesztően pikáns, dögös lett az egész, a rengeteg sajt áldásos hatását pedig ugye nem kell bemutatni. Viszont amire nem számítottam, hogy a jégsaláta mennyire durván feldobja az egészet, egy iszonyatosan üde, friss felhangot biztosít. Azt hiszem ezt a fajta rántottát még nagyon sokszor el fogom készíteni, azonnal nagy kedvenccé vált! Nem csak finom, de rendkívül laktató is. (2 adag)

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr348576848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása