Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Burger Mustra #149 - B-Bop's, Des Moines, Iowa (USA)

Na nézzük milyen is egy igazi amcsi burger!

2019. február 23. - Csabi Konyhája

A B-Bop's egy drive-through étteremlánc az USA-ban, Iowában és mivel az amerikai turnénk első állomása Des Moines-ban volt, így az érkezés napján a helyi szervező kifejezett ajánlására tettem is egy próbát a hellyel. Úgy láttam, hogy vannak kiülős asztalok is, de mivel itt éppen hatalmas mínuszok röpködnek és hó van mindenütt, maradt az elvitel, majd végül a hotelben történő elfogyasztás.

dsc06609.JPG

A papírzacskóból való kicsomagolást követően először a chili cheese fries-t szemrevételeztem, ami nem tűnt túl nagy dobásnak és ízvilágában sem rázkódtatott meg különösebben. Ettem már ennél rosszabbat is, szóval egynek úgymond elment. Végülis egy adag chilis babbal nyakonöntött sültkrumpliról beszélünk némi tejföllel, sajttal és nagyon finom, kellemesen csípős jalapeno karikákkal.

dsc06608.JPG

A fő attrakciónak viszont egyértelműen a burger számított, jelen esetben egy half pound cheesburger baconnel extrázva. Csak a tisztánlátás végett half pound = 226.7g, ami jelen esetben két vékonyabb de annál méretesebb húspogácsát takart. A burger első ránézésre elég vegyes képet mutatott, szegény zsemle is elég nyomott volt, viszont a kilógó húspogácsák, a rengeteg bacon és a kiömlő sajt, valamint a brutális illatfelhő mégis jó előjelekkel kecsegtetett.

Az első harapások hamar meggyőztek a burger korrektségéről. A zsemle ugyan túlságosan is lágy, hamar szétesett a falatozás közben de amúgy mégis korrekt és finom keretnek bizonyult, hiszen itt úgyis minden a húsról szólt, ami viszont kellemesen szaftos és brutálisan füstös volt. A baconnel sem bántak szűkmarkúan, ráadásul a lehető legtökéletesebben ropogósra sütött formában volt jelen. Paradicsom, csemegeuborka, nyers vöröshagyma és jégsaláta kapott még helyet az összeállításban, szószok terén pedig ketchup, majonéz és mustár növelte az összeállítás csucsogósságát igen megnyerő formában, mert bár külön-külön egyik sem vált uralkodóvá az ízvilágban, de összességében egy nagyon nagy pluszt adtak az élményhez. Meglepően laktató volt a burger, a felesbe megevett krumplis cuccal együtt pedig igencsak jóllakottság lett úrrá rajtunk. A két ugyanolyan burgerért és a krumpliért összesen 16 dollárt, azaz fejenként kb. 2200 forintot fizettünk, ami szerintem teljesen korrektnek mondható ezért az ízélményért és adagért. Maga a hambi egyébként 6 dollár, azaz kb. 1600 Ft volt.

dsc06614.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr9514641702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása