Sokan kértétek, hát most jól meg is kapjátok! Ismét megrendezésre kerül egy jó kis Csabi Konyhája esemény a Viharsarokban! Ráadásul első ízben lesz Gyulán ilyen jellegű eseményem, méghozzá egyik legnagyobb kedvencemmel, a Mexicali Burrito Barral közösen!
Már korábban is felmerült a kooperálás ötlete, de akkor nem sikerült közös nevezőre jutnunk az étel kapcsán, most viszont egy hirtelen jött ötlettől vezérelve lényegében azonnal ráhangolódtunk mindketten a dologra. Az első nagy tesztelésen már túl is vagyunk és hát néhány külsős embert is bevonva a kóstolásba elég egyértelműen elmondható, hogy egy igencsak bitang összeállítást sikerült tető alá hoznunk!
Igazából a hamburgert és a quesadillát egyesítettük olyan formában, hogy mindent, ami nélkülözhetetlen egy fantasztikus burgerhez, egy óriási tortilla lapba csomagolunk és a rostlapon sütjük készre! Nézzük hát a szikár tényeket: a 30 centis tortilla lapot gazdagon beterítjük reszelt trappistával majd jöhet a prémium minőségű hamburger hús, ami nem pogácsa formájában, hanem egy előzetesen lepirított és finoman fűszerezett darált húsként kerül a csomagba. Pakolunk rá kockázott csemegeuborkát, némi nyers lilahagymát, pár karika savanyított jalapeno paprikát, de kerül bele egy tekintélyes adag a spéci lilahagymalekváromból is, cheddar sajtszósszal és a hely egyik specialitásával, a házi salsával is megfejelve ezt az igencsak brutális összeállítást. Végül sült bacon szeletekkel és némi jégsalátával zárjuk a sort. Természetesen szabadon lehet választani a chili paprika őrleményekből is, én személy szerint a habanero mellett teszem le a voksom mindig, de ez abszolút ízlés és ingerküszöb kérdése. Mellé még néhány szem tortilla chips is jár. Az így elkészült igencsak komoly kompozíció pedig több, mint fél kilót nyom, úgyhogy érdemes lesz éhesen érkezni!
Ezt még így leírni is elég durva volt és hát most tényleg mindenféle nagyképűség nélkül kijelenthető, hogy ez bizony egy igen komoly kuriózum, ilyet egész biztosan nem lehet kapni máshol! Ne feledjétek, ez is egy egyszeri alkalom, tehát tényleg, aki valami igazán különlegeset szeretne kóstolni, akkor semmiképp se hagyja ki ezt az eseményt! Természetesen az étlap többi eleme is kapható lesz, amik közül én csak a szintén kuriózumnak számító házi (!!!) készítésű jalapeno popperst és az édesszájúaknak pedig az almás chimichangát emelném ki!
Egy szó mint száz, egy fergeteges gasztro fieszta van kilátásban, gyertek el és legyetek részese Ti is! Augusztus 14, szombati napon déli 12:00 kezdettel várunk mindenkit sok szeretettel és rengeteg finomsággal!