Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Csabi Konyhája X Mexicali Burrito Bár Party, Gyula

Egyesítettük a hamburgert és a quesadillát, a végeredmény pedig egy igazi street food nagyágyú lett!

2021. augusztus 10. - Csabi Konyhája
Sokan kértétek, hát most jól meg is kapjátok! Ismét megrendezésre kerül egy jó kis Csabi Konyhája esemény a Viharsarokban! � Ráadásul első ízben lesz Gyulán ilyen jellegű eseményem, méghozzá egyik legnagyobb kedvencemmel, a Mexicali Burrito Barral közösen! ���
dsc03805_1.JPG

img_7682.JPGMár korábban is felmerült a kooperálás ötlete, de akkor nem sikerült közös nevezőre jutnunk az étel kapcsán, most viszont egy hirtelen jött ötlettől vezérelve lényegében azonnal ráhangolódtunk mindketten a dologra. Az első nagy tesztelésen már túl is vagyunk és hát néhány külsős embert is bevonva a kóstolásba elég egyértelműen elmondható, hogy egy igencsak bitang összeállítást sikerült tető alá hoznunk! �
Igazából a hamburgert és a quesadillát egyesítettük olyan formában, hogy mindent, ami nélkülözhetetlen egy fantasztikus burgerhez, egy óriási tortilla lapba csomagolunk és a rostlapon sütjük készre! � Nézzük hát a szikár tényeket: a 30 centis tortilla lapot gazdagon beterítjük reszelt trappistával majd jöhet a prémium minőségű hamburger hús, ami nem pogácsa formájában, hanem egy előzetesen lepirított és finoman fűszerezett darált húsként kerül a csomagba. Pakolunk rá kockázott csemegeuborkát, némi nyers lilahagymát, pár karika savanyított jalapeno paprikát, de kerül bele egy tekintélyes adag a spéci lilahagymalekváromból is, cheddar sajtszósszal és a hely egyik specialitásával, a házi salsával is megfejelve ezt az igencsak brutális összeállítást. Végül sült bacon szeletekkel és némi jégsalátával zárjuk a sort. Természetesen szabadon lehet választani a chili paprika őrleményekből is, én személy szerint a habanero mellett teszem le a voksom mindig, de ez abszolút ízlés és ingerküszöb kérdése. Mellé még néhány szem tortilla chips is jár. Az így elkészült igencsak komoly kompozíció pedig több, mint fél kilót nyom, úgyhogy érdemes lesz éhesen érkezni! �

Ezt még így leírni is elég durva volt és hát most tényleg mindenféle nagyképűség nélkül kijelenthető, hogy ez bizony egy igen komoly kuriózum, ilyet egész biztosan nem lehet kapni máshol! Ne feledjétek, ez is egy egyszeri alkalom, tehát tényleg, aki valami igazán különlegeset szeretne kóstolni, akkor semmiképp se hagyja ki ezt az eseményt! Természetesen az étlap többi eleme is kapható lesz, amik közül én csak a szintén kuriózumnak számító házi (!!!) készítésű jalapeno popperst és az édesszájúaknak pedig az almás chimichangát emelném ki!
dsc03801.JPG
Egy szó mint száz, egy fergeteges gasztro fieszta van kilátásban, gyertek el és legyetek részese Ti is! Augusztus 14, szombati napon déli 12:00 kezdettel várunk mindenkit sok szeretettel és rengeteg finomsággal! �

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr416654338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fue · http://www.english-hungarian.com 2021.08.12. 11:39:11

Hú, ez nagyon jól néz ki, ki fogom próbálni. Pont jó helye lehet benne a lefagyasztott húspogácsáimnak, ha nem akarok hamburgert sütni - egyszerűbb.

Amúgy majdnem pont ilyent rendeltem a múltkor valahonnan, finom volt. Asszem burger wrap vagy ilyesmi volt a fantázianeve, de inkább quesadilla volt a hajtogatás, mint burrito vagy ilyesmi.

De... trappista... ??? egy ilyen költemény csak megérdemel egy kis cheddart, nem? Nem is drágább feltétlenül, a Metróban trappista árban lehet kapni jó nagy darabokban.

Csabi Konyhája · http://csabikonyhaja.blog.hu 2021.08.13. 09:35:11

@Fue: cheddar sajtszósz van benne! :) én amúgy nem vagyok "cheddar elitista", és ez nem a magyar műtrappista amúgy, nekem ízre és állagra is nagyon adja ez a komoly trappista takaró amivel indul a tortilla lap rétegzése :)

Fue · http://www.english-hungarian.com 2021.08.29. 14:08:25

@Csabi Konyhája: Meggyőztél, ki fogom próbálni.

Milyen trappistát szoktál venni? Nekem az a tapasztalatom, hogy még ugyanazon a márkán belül is sokat tud változni a minősége egyik vásárlásról a másikig. Néha a legolcsóbb, gagyi papos is finom, néha meg a drágább tök ízetlen.

Az a tapasztalatom, hogy a gagyibb trappistát érdemes hagyni megpenészedni. Utána levágom a szélét, és sokkal finomabb a belseje, mintha egyből ettem volna.
süti beállítások módosítása