Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Burger Mustra #198 - BrewDog St Pauli, Hamburg

Egy burger, amibe véres hurka, chorizo és kéksajt is került

2024. augusztus 14. - Csabi Konyhája

Egy koncertre való látogatás előtt lett útba ejtve a skót BrewDog sörfőzde hamburgi egysége némi iszogatás és eszegetés céljából, az előzetes étlap és itallap mustra pedig határozottan bizakodásra adott okot. Világszerte egyébként több mint 100 egységgel büszkélkedhet a cég és egy időben Budapesten is megtalálható volt 2018 és 2020 között.

img_9740.JPG

A hamburgi helyszín meglehetősen tágas és egyébként kellemes hangulatú. Mivel kint ítéletidő tombolt éppen szakadó esővel, így a kinti asztalok most szóba se jöhettek. A sörkínálat eléggé tekintélyes, a névadó sörökön kívül más skót sörfőzdék (például egyik nagy kedvencem, a Vault City) mellett német seritalokat is csapolnak. Az étlapon a hamburgerek mellett a csirkeszárnyak még a legfőbb szereplők, szerdánként ráadásul "all you can eat" akciójuk is van, amire viszont egy nappal előtte kell regisztrálni legkésőbb, így sajnos ez most kimaradt, pedig már nagyon beleéltem magam, haha. Mondjuk jófejség lett volna, ha erről az étlapon is van információ. A burgerek közül azonnal megragadta a figyelmemet egy igencsak különleges összeállítás, a Jackpot, amiben a 200g marhahúspogácsa mellett, chorizo, black pudding, kéksajt és BBQ szósz is az ízvilágot erősíti, mindez pedig 13.25€ áron.

A rendelésfelvétel, illetve az italok kérése, meg úgy eleve az egész vendéglátás finoman szólva is eléggé döcögősen zajlott, az asztalhoz érkező burger pedig szintén kissé szomorú képet nyújtott. A zsemle egyébként ízre és állagra is oké, bár lényegében szinte semmi pirítást nem kapott. A hús elég egyenetlen vastagságú, kicsit túl is lett sütve, nem okozott sem ízre sem állagra túl nagy élményt. Az extrák elrendezése kissé felemás képet mutatott, ami már első ránézésre is feltűnt, a félbevágást követően pedig az egyik felet elfogyasztva konkrétan nulla kéksajttal találkoztam, pedig amikor aztán megízleltem, az határozottan sokat dobott az ízvilágon. A black pudding, azaz a híres brit véreshurka jól hangzott elsőre, de nem került bele túl sok, hogy komolyabb szerephez is jusson, a chorizo legalább ízvilágban jobban megmutatkozott, de mennyiség terén itt is lehetett volna kicsit bőkezűbben adagolni. Amúgy eléggé képzavaros az egész, hogy a black puddinghoz hogy jön a chorizo, akkor már inkább valami klasszik brit kolbászka nagyobb poén lett volna. Némi zöldség még talán dobott volna az összképen, mert bár néha a kevesebb több, ez esetben ez nem igazán teljesült. Mindent összevetve, bár elsőre nagyon jól hangzott a burger, összességében nem igazán sikerült maradandó élményt okoznia sajnos.

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr7418465237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása