Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Burger Mustra #195 - Scotty's Bahrenfeld, Hamburg

Fantasztikus hamburger és félelmetesen jó steak az étlapon

2024. május 13. - Csabi Konyhája

Legutóbbi, hamburgi kiruccanásom során teljesen véletlenszerűen botlottam bele a Scotty's szimpatikus egységébe, amikor épp olyan helyeket kerestem, ahol a burger és steak mellett normálisabb sörök is vannak, na és persze épp nyitva is van. Bár elsőre talán nem tűnik vészesen lehetetlen küldetésnek a dolog, azért mégsem volt annyira egyszerű, de végül a Scotty's maximálisan beváltotta a hozzá fűzött előzetes reményeimet.

img_3178.JPG

Akár kint is helyet lehet foglalni, de mivel eléggé szeles idő volt, így inkább bent telepedtünk le és a belső kialakításra sem lehetett egy rossz szavunk se, ahogy a vendéglátás/kiszolgálás minőségére sem. Ugyan kézműves sörök nincsenek a kínálatban, azért még így is elég széles a választék és nem csak a legkommerszebb italok kerültek szerencsére csapra. Ételek tekintetében a különböző tésztaételektől kezdve pizzákon, salátákon és grill ételek át steak és néhány burger variáns is gazdagítja a menüt. Érkezésünk után egyből érkezett az asztalhoz egy kis előétel némi kenegetős képében pár szelet friss kenyér társaságában. Ez egy igazán meglepő és nemes gesztus volt. 

img_3175.JPG

Nekem végül a BBQ burgerre esett a választásom, ami a leírás szerint a következőképpen fest: zsemle, húspogácsa, bacon, cheddar, BBQ szósz, saláta, paradicsom, hagyma, uborka, mellé pedig alapértelmezés szerint jár a sültkrumpli. (13.90€) Az asztalhoz érkező egyébként nagyon menő tányérra egy elég tetszetős kompozíció került, már első ránézésre is nagyon pozitív képet mutatott a burger, a krumpli pedig mondhatni semmi extra, de mégis a jobb fajtából való. Nos, a burger elemzését kezdeném egyből a zsemlével, ami a ízre és állagra is egy abszolút csillagos ötös darab és egy rendkívül alapos pirítást kapott kívül-belül egyaránt. A húspogácsa egyértelműen főszereplő méretre és ízre egyaránt. Rendkívül dögös az ízesítése és kellően szaftos is, amivel a tökéletesen ropogósra sütött bacon igazán ütős párost alkotott, a saláta-paradicsom-hagyma-uborka négyese pedig hozta az ilyenkor kötelezőt. A sajt ugyan nem tudott teljesen megolvadni, de azért így is teljesen rendben volt és a BBQ szósz is egy nagy pluszt adott az ízvilághoz, így aztán összességében kijelenthető, hogy maximálisan elégedett voltam az utolsó morzsák elfogyasztása után és mind a 10 ujjamat megnyaltam. 

img_3176_2.JPG

A steaket megkóstolva pedig teljesen lesokkolódtam, pedig már így is egy kiemelkedően jó véleményem volt a helyről, de ez a steak olyan szinten az egekbe repítette az élményt, hogy arra szó nincs. A hús talán kissé szokatlanul vastag és tökéletesen mediumra sütött, annyira szaftos mint a mesében és konkrétan elolvadt az ember szájában, kívül pedig ott volt egy leheletnyi vékony ropogós kis réteg. Ez most így nálam bekerült a TOP3 eddigi steak élményeim közé, az már egyszer biztos! A zöldbab-sült burgonya-fokhagymás kenyér köret kombó pedig már tényleg csak a pont volt az i-re. Egy szó mint száz, egy nem várt rendkívül pozitív élmény volt az itt eltöltött idő minden szempontból.  

 

 

BBQ burger Homemade beef patty, bacon, cheddar, BBQ sauce, crisp lettuce, tomatoes, red onions 13.90

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr4418402801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása