Általában szeretni szoktam a Don Pepe tortilla tekercseit, de persze néha előfordul, hogy nem teljesen az én világom az adott kompozíció, vagy éppen félresiklik valami az összeállítás közben a konyhán. A júniusi újdonság kapcsán nem igazán tudtam eldönteni elsőre, hogy mennyire jó az alap koncepció, viszont elég érdekesen hangzott, hogy kipróbáljam. A tortilla lapba sajtkrém, füstölt mozzarella, érlelt sonka, főtt tojás, joghurt, kapor, márványsajt, jégsaláta, madársaláta, bébiparaj, rukkola, kígyóuborka és koktélparadicsom kerül, mindez pedig 3890 forintért.
Szokás szerint a békásmegyeri étteremből rendeltem, a csomagot átvéve, majd kicsomagolva egy viszonylag hervasztó látvány fogadott. Egyrészt nem sikerült túl szorosan feltekerni a tortillát, másrészt pedig vagy nem lett eléggé megpirítva a rostlapon, vagy túl sok idő telt el az elkészülés és az átadás között, mivel eléggé szottyos volt a tortilla állaga, ami sajnos mindenképp egy nagy mínusz. Mivel a nevében is benne van, hogy "saláta tekercs" így nem tudtam eldönteni, hogy a koncepció része-e, hogy hideg a tekercs, de nekem eléggé ambivalens érzéseim voltak a tekercs elfogyasztása közben. Értelemszerűen eléggé saláta központú az összeállítás, ami azért így közel 4000 forintért nem a legjobb ár-érték arányú dolog. Főtt tojással nem igazán találkoztam, inkább tényleg csak a zöldség ropogott folyamatosan, amit néha a márványsajt erőteljes íze dobott fel csupán, na meg a fel-felbukkanó érlelt sonka, ez viszont így ebben a formában nem egy túl erős összkép.