Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Szabolcsi almás máktorta

2013. január 27. - Csabi Konyhája

A 2011-es Magyarország Tortája, a kecskeméti barackos kölestorta után nem is volt kérdéses, hogy szinte gyermeki lelkesedéssel vártam, hogy vajon 2012-ben sikerül-e felülmúlni, vagy legalább megközelíteni az előző esztendő fejedelmi alkotását. Nos a szabolcsi almás máktorta kellően izgalmasnak…

Tovább

Spenótos sajtos nokedli

Már jó ideje a mélyhűtőben lapult egy csomag fagyasztott spenót, és az egyik napon úgy döntöttem, nem halogatom tovább, megcsinálom ebédre. Viszont mindenképp el akartam szakadni az ilyenkor szokásos spenót + tükörtojás kombótól, amihez pont kapóra jött egy a szintén régóta hűtőben árválkodó csomag…

Tovább

Európa turné gasztronómiai szemszögből

Ahogy azt az előző bejegyzésben kiemeltem, a tavaly nyár igen komoly eseményekben bővelkedett, ezek közül is a legdurvábbnak a másfél hetes EU/Balti turné bizonyult sok sok élménnyel, sok sok különleges étellel, amiket most itt megpróbálok egy csokorba szedni.

Tovább

Fokhagymás szardínia és ajóka

A tavalyi nyár több szempontból is eseménydús és emlékezetes volt számomra. Elsősorban rengeteg új helyen jártam, és igyekeztem minél több különleges finomságot is kipróbálni persze. Ezen utazások soráról következzen most az első fejezet, ami igencsak festői környezetben a horvátországi Zadarban…

Tovább

Paradicsomos húsgombóc

Ahány ház, annyi szokás. Ezzel a szlogennel lehetne jellemezni az igencsak közismert és közkedvelt paradicsomos húsgombócot is. Ezúttal én megmaradtam mondhatni a sztenderdnél és minden különösebb újítás nélkül egész egyszerűen az én szám íze szerint elkészítettem az ételt. Igaz én azt a verziót…

Tovább
süti beállítások módosítása