Tepsis tarjáról korábban három ízben is értekeztem, úgy éreztem, itt az ideje valami újba vágni a fejszét. A tarja egyébként egy nagyon hálás húsféle, nálam is örök favorit, az viszont biztos, hogy nem sűrűn alkalmazzák kockázott húsként. Na ez a recept a ritka kivételek egyike, a végeredmény pedig önmagáért beszél!
Ezután kezdődött az izgalmas része a folyamatnak! Meghintettem ezt a hagymás, húsos alapomat 1-1tk őrölt curryvel és cayenne borssal, valamint két evőkanálnyi dijoni mustárt is adtam hozzá, jól elkevertem, és hozzáborítottam 55dkg felkarikázott sampion gombát és fedő alatt további 15 percig rotyogtattam, viszonylag sűrűn megkeverve az egészet.
Mindeközben 5 evőkanál tejfölt elkevertem 1 evőkanál liszttel, szedtem hozzá 5ek szaftot és simára kevertem, majd szépen hozzáengedtem az alapomhoz, jól elkavartam, hozzáadtam egy szál (25dkg) felkarikázott póréhagymát is és további 5 percen keresztül rotyogtattam. Közben megfőztem 2 zacskó rizst (25dkg) is, amivel végül jó alaposan elkevertem a közben elkészült alapot, és fedő alatt hagytam pihentetni pár percig, ami idő alatt jól besűrűsödött az egész.
Kellemesen pikáns, finoman csípős, csábítóan lágy, krémes lett a végeredmény, miközben a hús szépen vajpuhára főtt. Rendkívül laktató egytálétel, amihez ha még némi kenyeret is eszünk, garantált hogy jó időre el lehet felejteni az éhséget! (4 adag)