Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

A legjobb pho leves nyomában - Dang Muoi, Budapest

Teljes főétkezéssel felérő kis adag, fenséges ízkavalkád

2018. augusztus 29. - Csabi Konyhája

Bevallom, a Dang Muoiról mindeddig még csak nem is hallottam, jelen esetben is egy baráti ajánlásnak köszönhetően egy kis beszélgetős sörözgetést követően tértünk be a Móricz Zsigmond körtér közvetlen közelében, a Villányi út elején található kedves kis egységbe, de egyébként a főváros több különböző részén is található étterem ugyanezen égisz alatt. Némi utánaolvasásnak köszönhetően megtudtam azt is, hogy több mint 10 évvel ezelőtt családi vállalkozásként indult egy józsefvárosi piaci büféként, mára pedig egy 5 étteremmel büszkélkedő kis lánccá nőtte ki magát.

dsc05016.JPG

Hallgatva a már lényegében törzsvendégnek számító barátom tanácsára, a 10-es sorszámú levessel próbálkoztam, ami egy marhahúsleves volt „hue” módra enyhén csípős citromfűvel, vékony sertéshússzeletekkel, babcsírával és bazsalikommal. Három különböző méretben lehet a leveseket kérni, mi most megmaradtunk a kis méretnél, ami még így is egy emberes tányért jelentett színültig megtöltve. Bele se merek gondolni, mekkora lehet a nagy adag, haha…

dsc05017.JPG

Elég brutálisan meg volt pakolva a tányér, és hát ami még ennél is fontosabb, hogy a rendkívül erős vizuál egy utánozhatatlanul fenséges ízélménnyel párosult. Az asztaloknál egy elég szimpatikus erőspaprikával teli befőttes üveg várja, hogy tovább erősítsünk az ételen, de ha ez még nem lenne elég, apróra vágott chili is érkezik még az asztalhoz némi citrommal egyetemben. A leves felét nem ízesítettem külön, így is csak kapkodtam a fejem, hiszen minden egyes kanállal újabb és újabb élmények értek. Féltávon belefacsartam a citromot is és egy teljesen új dimenziókba repített a már így is földöntúli élmény.

Egyébként a pult mögött egy táblán olvasható a levesek toplistája, gondolom fogyasztás alapján és hát valószínűleg nem véletlenül a szóban forgó összeállítás az első helyen virított. Az egyébként igen változatos és gazdag levesválasztékon túl különböző egytálételek is erősítik a kínálatot és hát bizony nagyon szívesen végig enném pontról pontra a menü szereplőit. No de visszatérve még a leveshez, minden fronton tökéletesen teljesített, miközben a 990 forintos ár is teljesen barátinak mondható. Az eszméletlenül puha husi már önmagában nagy plusz pont, a tészta is hibátlanul teljesített, miközben a rendkívül üdítő citromfűért és igen kellemes csípősségért határozottan járnak megint csak az extra pontok. Én eddig kicsit felemás élményeket dédelgettem pho fronton, legtöbb esetben túlzottan semleges volt az ízvilág és/vagy szerény a tányér tartalma, de itt már az alaplé elviszi hátán az egészet, miközben a többi összetevővel együtt egy igazán ütős és felejthetetlen élménnyé állt össze a leves. Komolyan sajnálom, hogy eddig nem ismertem ezt az étteremláncot, az viszont biztos, hogy előbb-utóbb a többi ételt/éttermet is ki kell próbálnom majd!

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr8514085985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2018.08.29. 17:46:47

A közelünkben egy szellem Dang Muoi van. Másfél éve kiírták, hogy technikai okokból január helyett csak februárban nyitnak ki, aztán idén tavasszal lecserélték a feliratot arra, hogy technikai okokból ma zárva vannak. Közben a külső táblák is megfogyatkoztak az üzleten.

Az összetevők között mit jelent a "recovery"?

Szerintem te már vagy annyira tapasztalt, hogy tudjad, az összes ilyen érlapos toplista/kiemelés nem a múltbeli eladásokra vonatkozik, hanem az üzletvezető vágyaira :)

Csabi Konyhája · http://csabikonyhaja.blog.hu 2018.08.30. 14:02:34

@Étteremkritikus: hahaha, ez melyik? :)
recovery = másnaposságra gyógyír :))))))
azt mondod??? mondjuk én ma már semmin se csodálkoznék, de én naivan arra gondoltam, illetve törzsvendég barátom által meséltek alapján írtam, hogy az tényleg egy népszerűségi toplista. máshol én még nem láttam ilyet amúgy....

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2018.09.03. 13:52:30

@Csabi Konyhája: Zuglóban van.
Ilyen toplista van sok házhozszállítós cégnél (pl. Wasabi) és ugyanezt a szerepet töltik be az étlapon a "Béla kedvence" és "Séf ajánlata" részek is, ha ezek nem a napi ajánlatot jelölik, hanem állandóak. Valamint a bekeretezett vagy vastaggal kiemelt ételek is ugyanúgy a pszichológiai befolyásolás részei.
süti beállítások módosítása