Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Vegán Gyros Fesztivál áprilisban a Don Pepénél

A bőséges kínálatból a piadinát teszteltem le

2020. április 09. - Csabi Konyhája

Már lényegében teljesen megszokottá vált, hogy a vega/vegán vonalon nagyon beerősített a Don Pepe az utóbbi időben és az állandó étlapon is igen tekintélyes kínálattal várják az ezt az étrendet követő vendégeket és a havi akciókban is mindig előállnak valami újdonsággal ebben a műfajban. Ezúttal vegán gyros fesztivált tartanak áprilisban, aminek keretein belül ugyanazzal a feltétezéssel lehet választani hamburger, pizza, piadina, roller és kemencés szendvics témában. Mivel nagyon régen ettem már piadinát, azaz vaslapon sült ropogós lepényt, így én e mellett tettem le a voksomat, a Menyecske utcai étteremből rendelve. (2290.-)

dsc08228.JPG

Nézzük mi minden is kerül egy ilyen összeállításba: fokhagymás vegán 'tejföl', lilahagyma, kígyóuborka, olivabogyó, gyros fűszer, vegán 'mozarella', valamint a füstölt tofu / hagymás szejtán / pikáns-füstölt 'kolbász' hármasból lehetett egyet választani és én ez utóbbi mellett döntöttem. 
A doboz, amiben érkezett az étel nem csak méretes, de bizony súlyra is igencsak tekintélyt parancsoló. Kinyitva egy brutál méretű lepény fogadott két kis doboznyi szósz (tejföl és salsa) társaságában. A lepényt szétnyitva némileg csökkent a kezdeti lelkesedésem, mivel elég langyhideg volt szegény, aminek köszönhetően jól láthatóan a sajt se olvadt meg és úgy az egész összeállításon látszott, hogy ugyan nem spóroltak a hozzávalók adagolásánál, viszont egy jó kis összesütés még határozottan jót tett volna a végeredménynek.

dsc08222.JPG

dsc08224.JPG

A lepény egyébként ízre és állagra is abszolút korrekt volt, viszont a teljes ízélmény tekintetében elmaradt a katarzis. A két szószt nem éreztem indokoltnak, hiszen így is lényegében lehetetlen volt egyben tartani az egészet és bőven volt benne szószos anyag alapból és egy kiadós mosakodást kellett beiktatnom az elfogyasztása után. A vegán kolbásznak nem sikerült különösebben meggyőznie, se pikánsnak se füstöltnek nem éreztem, pedig direkt megkóstoltam külön is. Ami viszont az összeállítás mellett szól, hogy iszonyatosan laktató, én az ebédre történő elfogyasztása után már nagyon vacsorázni nem is akartam, csak pár falatot dobtam be becsületből este. A leírtak alapján mondjuk olyan túlzottan sokkal többre nem is számíthattam előzetesen, viszont valahogy mégis hiányzott valami az ízvilágból, amitől azt mondhattam volna az utolsó falatok elfogyasztása után, hogy "Na ez igen!"

dsc08225.JPG

dsc08226.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr915598620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása