Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Zabáljcsak Gourmet a Sashalmi Piacon

A jól ismert BBQ szendvicsek mellett heti újdonságokkal is várják a gasztronómia szerelmeseit

2023. január 27. - Csabi Konyhája

2015 óta tevékenykedik hazánkban minden húsimádó legnagyobb örömére a Zabáljcsak legénysége, én pedig a kezdetek óta szűnni nem akaró lelkesedéssel követem nyomon a srácok munkásságát, amiről itt a blogon is több ízben megemlékeztem már. Ott voltam több fesztiválon, illetve az állandó helyeket is lecsekkoltam időről-időre, amikor a foodtruck egy kicsit lehorgonyzott valahol a fővárosban rövidebb-hosszabb időre. A jól ismert szendvicskínálatukkal nehezen lehetne felvenni a versenyt szerény véleményem szerint és pulled pork kategóriában konkrétan verhetetlenek a srácok. Időnként egy-egy spéci újdonsággal is jelentkeztek az elmúlt időkben, mint a rosé kacsamell briós vagy épp a smokerben sült császár szelet, viszont e cikk apropójául szolgáló újabb fejezet bizony új magaslatokba röpíti a Zabáljcsak ázsióját.

dsc04598.JPG

Tavaly novemberben, új arculattal, új kocsival és új helyszínen vetette meg a lábát a szakállas alakulat. Zabáljcsak Gourmet néven a Sashalmi Piacon találjuk meg ezt a gasztronómiai kis szigetet, ahol a fentebb említett klasszikus szendvicsek és a két jól ismert specialitás mellett heti ajánlattal is várják a zabálni vágyókat. Emellett minőségi pálinkák, kézműves sörök és olasz kávé is található az itallapon, de persze ez még csak a  kezdet. Takács "Taki" Gergellyel már igencsak régre nyúlik vissza a kapcsolatunk, illetve szakmai barátságunk, úgyhogy elég alaposan kiveséztük a miérteket, hogyanokat és persze a jövőbeli terveket is. Nyilván tavasszal és nyáron lesz még komolyabb vonzereje ennek a kis oázisnak itt és egyfajta közösségépítő jelleggel is tud majd funkcionálni a dolog. Hamarosan desszertek is helyet kapnak majd a kínálatban és az italválaszték bővülésére is lehet számítani majd a jövőben. Na de térjünk is át a látogatásom apropójául szolgáló sajtos steakszendvicsre, ami elméletben nagy kedvencem, viszont eddigi kóstolásaim alkalmával többnyire eléggé felemás élményekkel gazdagodtam. Tervbe volt már, hogy meglátogatom Takiékat valamikor, aztán a szóban forgó újdonság láttán úgy éreztem, hogy ez egy igazi "most vagy soha" alkalom. 

dsc04596.JPG

A Philly Cheesesteak Sandwich valójában egy borzasztó egyszerű étel. Egy hosszúkás pékáruba vékonyra szeletelt marhahúst halmozunk rengeteg sajt társaságában. Opcionálisan grillezett paprikával és gombával is lehet még gazdagítani az összeállítást. Persze ez utóbbi sokaknál eléggé megosztó dolog (sose értettelek titeket gombatagadók, haha), így a békesség kedvéért jelen esetben ki is marad. Érdekes módon a pékáru itt egy erőteljesen édeskés kis kifli, amit vajon pirítanak meg a srácok miközben néhány szelet hajszálvékony marha rostélyos (20dkg) is pirításra majd szétszedésre kerül a rostlapon. A kaliforniai paprikát is frissen grillezik de csak annyira, hogy még roppanós maradjon, illetve némi hagyma is hőkezelés áldozata lesz mindeközben a rostlapon. A sajt jelen esetben teljes egészében egy házi készítésű cheddar szósz, ami tényleg a srácok keze munkáját dicséri, amiért én emelem is a kalapom. De hát egy ilyen exkluzív fogásban hogyan is nézne ki egy metrós bolti sajtszósz kérem szépen?!

326128605_860340258517054_5655953214239116383_n.jpg

Első ránézésre talán nem tűnik túlságosan nagynak a szendvics, főleg egy hozzám hasonló nagyétkű legénynek, ám mégis becsapós az összeállítás és kellemesen laktató. Természetesen ezt szépen enni lehetetlenség, úgyhogy az útközben falatozást jobb el is felejteni. Egészen elképesztő egységet alkotnak az összetevők, miközben konkrétan gasztronómiai tűzijátékot játszanak az ízek. Nem túl meglepő módon a hús a legnagyobb erőssége a szendvicsnek, de igazából tényleg nem tudnék mibe belekötni. Tetszik, hogy kicsit meg lett reformálva az alap Philly szendvics és tényleg kicsit a srácok a saját ízlésükre formálták azt. Nekem egy picit azért hiányzott az olvasztott, nyúló sajt élménye, de legyen ez a legnagyobb baj, én azt mondom. Összességében tehát elmondható, hogy egyrészt érdemes továbbra is kitüntetett figyelemmel követni a srácok munkásságát, hiszen egészen biztos vagyok benne, hogy lesznek itt még nagy nyálcsorgató meglepetések a kínálatban, másrészt pedig erősen ajánlott még a héten Sashalom felé venni az irányt és megkóstolni ezt a tényleg nem mindennapi szendvicset!

dsc04597.JPG

dsc04599.JPG

dsc04600.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr3318035168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása