Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Route Grill 63 @ Nemesócsa (SK)

Tipikus BBQ ételek, tipikus amcsi környezetben

2023. június 03. - Csabi Konyhája

Nemesócsa 10km-re található Komáromtól és nagyjából egy hónappal ezelőtt nyitotta meg kapuit ez a környéken egyedülállónak számító BBQ étterem egy a főút mellett található benzinkút tőszomszédságában. A legutóbbi nagymegyeri Csabi Konyhája X Chili House Burger Party másnapján sikerült útba ejteni a helyet, ami az előzetes információk alapján sok jóval kecsegtetett. A külcsínért már kapásból jár egy óriási virtuális pacsi, hiszen különböző amcsi járgányok és egy hatalmas smoker perzseli fel a várakozásaimat. Betérve egy letisztult, kicsit minimalista design fogad, az étlapon pedig a klasszikus BBQ fogások mellett azért sok egyéb finomságból is lehet válogatni.

dsc05087.JPG

Nyilvánvalóan a hamburger szekció számomra kihagyhatatlannak számított, az étlapon található 4 opcióból (+1 pulled pork "burger") végül a Big John névre keresztelt dupla burger mellett döntöttem (9,90€), mellé pedig házi hasábburgonyát (1,80€) kértem BBQ szósszal (1€). Bár a zsemle ránézésre szimpatikusnak tűnt, azért láttam már rajta, hogy alig bír tisztességes keretet biztosítani a két méretes húspogácsának és a többi feltétnek, így aztán tényleg jóformán lehetetlen volt tisztességesen megfogni és harapni. Ami viszont nekem ennél is nagyobb gondot jelentett, az maga a hús, ami túlzottan morzsalékos volt és konkrétan semmi ízzel nem rendelkezett. Leginkább egy sima főtt, natúr marhahúsra hasonlított. Saláta, hagyma, uborka, paradicsom, cheddar szósz és szalonna erősítette még az összeállítást, ami összességében nekem sajnos csalódás volt. A krumpli egyébként korrekt, a BBQ szósz pedig kifejezetten nagyon jó! A coleslaw is rendben volt, bár lehetett volna ízesebb.

A burgerhez képest a BBQ Ribs St. Louis (9,90€) viszont már egy sokkal ütősebb tétel. Rendkívül omlós, szaftos a a sertésborda, ami egy kifejezetten jó ízesítést kapott. A máz tényleg csillagos ötös! Mellé alapértelmezés szerint jár házi savanyúság is, ami igazából egy kifejezetten finom csalamádé féleség. Ezen kívül hagymakarikák és fűszernövényes kis kenyérkék alkották a menüt, kellemes kísérői voltak a remek húsnak. A tálalás mondjuk nem sikerült a legjobban, a kompozíció kialakításán lehetne mit javítani. Itt is és a burgernél is például teljesen felesleges a salátát ekkora hatalmas mélytányérba rakni, ami egy csárdában, vagy vasárnapi ebédnél tök oké, de itt szerintem eléggé műfajidegen és a vágódeszka legalább negyedét el is foglalta. Persze ez tényleg csak apróság, de azért érdemes erre is figyelni. Egy falat erejéig megkóstoltam a pulled porkot is, ami egyéként hozta a kötelezőt állagban, kellemesen puha volt a hús, ami szinte elolvadt a számban, viszont itt is kicsit ízhiányosnak, de leginkább teljesen füstmentesnek találtam, ami azért egy BBQ helyen nekem mindig fájó pont.

Végül a desszert szekcióból az amerikai palacsintával (3,90€) sikerült megadni a kegyelemdöfést, amit nutellával és/vagy erdei gyümölcsös öntettel lehet kérni, a palacsinták mellett pedig még tejszínhab járatja csúcsra az élményt és a cukorsokkot, haha. Maximálisan rendben volt, hozta az ilyenkor elvárható szintet és minőséget.

dsc05096.JPG

dsc05097.JPG

Összességében elmondható, hogy egy abszolút kellemes és ajánlható hely a Route 63 és bár a burgert mindenképp csalódásnak mondanám és voltak kisebb-nagyobb hiányosságok a kivitelezés terén a többi fogás esetében is, amit még mondjuk akár a friss nyitás számlájára is lehet írni. Én mindenesetre kívánom a legjobbakat és egy esetleges későbbi visszatérés alkalmával remélhetőleg már maximálisan elégedetten tudok csettinteni majd én is. 

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr8918134486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása