Továbbra sem akar szűnni fanatizmusom, miszerint mindenből is muffint készítek, hol a legegyszerűbb utat választva, hol egy kicsit kísérletezgetve. Ezúttal egy faék egyszerű sütemény készült, aminél a már jól bevált alaprecepthez "csak" hozzáadtam az áfonyát, igaz rögtön kétféle verzióban...
HOZZÁVALÓK
175g liszt
100g kristálycukor
12g sütőpor
12g vanillin cukor
csipet só
2 tojás (M)
100g napraforgóolaj
250g áfonya
Először a száraz alapanyagokat kevertem össze egy nagyobb tálban: 175g lisztet, 100g kristálycukrot, 12g sütőport és szintén 12g vanillin cukrot, valamint egy csipet sót. Ezután egy másik tálban felvertem két tojást (M), amit egyneműre kevertem 100g napraforgóolajjal. Az áfonya felét leturmixoltam és a tojásos olajhoz kevertem, majd a maradék áfonyát is hozzáadtam, végül pedig a két tál tartalmát néhány határozott mozdulattal összekevertem. A papírkosárkákkal kibélelt muffin formába töltöttem a masszát és 180 fokra előmelegített sütőbe tolva 20 perc alatt készre sütöttem (légkeveréses funkciót használva). A sütőből kivéve 10 percig még a formában pihentettem, majd rácsra kiszedve vártam meg, hogy teljesen kihűljenek a muffinok.
Nagy meglepetés nem ért, szokás szerint egy jó kis könnyed tésztájú finomság született, áfonyával a főszerepben! Még másnap is ugyanolyan jó, ha nem jobb az állaga amúgy ennek a muffinnak, a kérdés csak az, hogy marad-e másnapra?! :)