A Don Pepe októberi extra pizzája egy igazi vérbeli őszi összeállítás, ami egyébként baromi jól hangzott már első olvasatra is, így nem is lehetett kérdés, hogy kipróbáljam. Szokás szerint a békásmegyeri étteremből rendeltem.
A hivatalos leírás szerint a tésztára márványsajtos alap, mozzarella, trappista, füstölt mozzarella, dió, körte, érlelt sonka és aszalt paradicsom kerül, mindez pedig 4490 forintért. A dobozt kinyitva egyértelmű csalódás fogadott, főleg a nagyon gusztusos promo képhez viszonyítva, amihez képest manapság vicces hasonlattal élve, olyan a valóság, mintha a wish-ről rendeltem volna a pizzát. Kissé koncepció nélkülinek tűnt a feltétek elhelyezése, a legfájóbb pedig egyértelműen a dió rendkívül szerény jelenléte volt, amit sikerült egy kisebb helyre koncentrálni. Ráadásul annyira apró, morzsalékos állapotban került felhasználásra, amit ha rosszindulatú akarok lenni, akkor azt mondom, hogy az asztalról a maradék lett összesöpörve, így ennek megfelelően nem sok szerephez jutott az összeállításban. A jelenlétet mutatom az alábbi képen:
A körtét se sikerült olyan szépen és gusztusosan megformázni, mint a képen, és több keményebb darabbal is találkoztam, ami megint csak rontott az élményen. Pedig amúgy az ízvilágot még mindezek ellenére is kifejezetten jónak mondanám, tehát az elképzelés határozottan jó volt, de a kivitelezés sajnos nagyon félrement. A sajtos alap találkozása a körtével és az érlelt sonkával parádés, kár, hogy ilyen összecsapott, illetve elnagyolt lett a végeredmény, ami amúgy hivatalosan így nézne ki: