Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Nagyon sajtos és nagyon szaftos kacsa szendvics a Don Pepétől!

Újabb kemencés szendvics debütált, aminél finomabbat nehezen lehetne kívánni.

2017. december 17. - Csabi Konyhája

Nem kis meglepetésemre, a múlt havi lazacos, egyébként igencsak kiválóan sikerült kemencés szendvics után most decemberben ismét debütált egy új szendó, méghozzá egy eléggé durván jól hangzó Smoky Duck / Füstös Kacsa néven. A promó fotó és a leírás is sok jóval kecsegtetett, én pedig bíztam a legjobbakban, ismételten a békásmegyeri egységet választva helyszínül.

dsc04263.JPG

Tovább

Burger Mustra #145 - Szarvasburger @ Advent Óbudán

Ha csak egy valamit kóstolsz meg a karácsonyi vásárokban Budapesten, az ez legyen!

Ahhoz nemigen férhet kétség, hogy a különböző karácsonyi vásárok színvonala évről évre folyamatosan csökken, miközben az árak egyre csak nőnek és nem igazán több az egész egy a külföldi turistáknak szánt parasztvakításnál, legalábbis ami a fővárost illeti. De persze emlékszem én még az egész sétálóutcát felölelő grandiózus békéscsabai Aranykapura is, múlt hétvégén pedig a Viharsarokban is szembesülnöm kellett egy teljesen komolyan vehetetlen kis vásárral. Budapesten már évek óta igazából csak egyfajta kötelező körként szoktam végigjárni néhány helyszínt, és maximum 1-2 forralt bor erejéig költöm a pénzemet. Idén a 3dl = 1000 Ft már elég standardnak tűnik, a minőség pedig ugye még a legnagyobb jóindulattal is kétes. Egy ilyen vérszegény körút alkalmával az Óbudán, a Szentlélek téri HÉV/buszmegállótól néhány lépésnyire található Advent Óbudán elnevezésű sokadalom meglátogatásával igyekeztük pozitívba billenteni az élményindexet, hiszen ez az a vásár, ahova minden évben tényleg érdemes ellátogatni.

dsc04278.JPG

Tovább

6 különböző szósz tesztje a Sárréti Chilifarm kínálatából

A szószok rendkívül finomak, egyediek, én pedig még mindig élek!

A Sárréti Chilifarmot aligha kell ma már bemutatni bárkinek is, aki szenvedélyesen szereti a különböző csípős érdekességeket, ráadásul én is időről időre jelentkezek egy cikkel a termékeikkel kapcsolatban, illetve a receptjeimben is egyre többször kerül felhasználásra valamelyik remekbe szabott csodaszerük, a nyári közös, pokolian csípős hamburger evőversenyről már nem is beszélve. Most hat olyan szószt szeretnék bemutatni a kedves olvasóknak, amik nekem mindenképp újdonságok voltak, de van köztük már régebb óta piacon lévő termék, de egészen sistergősen friss szósz is. Erőre fel!

dsc04212.JPG

Tovább

Burger Mustra #144 - Rock Burger Bár, Budapest

A Rock Burger fővárosi egysége érthető okokból egyből felkeltette érdeklődésemet, hiszen a névválasztás és ezzel együtt a tematika is nagyon kedves nekem. Külön érdekesség, hogy egy igencsak érdekes élményként aposztrofálható nyári Lupa Strandos lazulás alkalmával már belefutottam az ottani kirendeltségükbe, sőt mi több, jól tudtam azt is, hogy a Balatonnál, egész pontosan Balatonlellén található az ősanya. Végül maradt a Nagymező utca végénél található kis egység, ahova egy baráti beszélgetés, sörözgetés apropóján vezetett utam.

dsc04246.JPG

Tovább

A Don Pepe eddigi legszaftosabb burgere a hónap ajánlata!

Bakonyi raguval nyakonöntött szarvasburger csak decemberben!

A múlt havi csalódás után kissé félve indultam a békásmegyeri egység felé, hogy a decemberi, egyébként igencsak gusztusosnak hangzó bakonyi szarvasburgert kipróbáljam, ugyanakkor bíztam benne, hogy ezúttal jobban sikerül majd a kivitelezés. Szarvas témában eddig nincs túl sok tapasztalatom burgerek terén, így aztán duplán kíváncsi voltam, vajon milyen lesz a kész mű. dsc04252.JPG

Tovább
süti beállítások módosítása
Mobil