Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

ŰZZÜK EL A TELET! #1 - Döbbenetes ízorgia, önként vállalt kajakóma

Zsíros, kiadós és brutálisan finom. A katarzis garantált!

2017. január 26. - Csabi Konyhája

Tartósan itt a kemény hideg a nyakunkon már egy ideje, ilyenkor sűrűbben előkerülnek olyan receptek, amik igazi nehéz, zsírosabb fogásokat eredményeznek, hogy aztán az önként vállalt bűntudatra fittyet hányva kaján vigyorral falatozzon, az étkezés végeztével pedig jóformán moccanni se tudjon az ember. Ez a most bemutatásra kerülő őrület is ebbe a kategóriába tartozik és igazából nevén se tudtam nevezni, annyi minden lett csatasorba állítva a fantasztikus végeredmény eléréséhez.

dsc01458.JPG

Tovább

Burger Mustra #122 - Bp BARbq, Budapest

A VII. kerületi Akácfa utcában található Bp BARbq neve biztosan sokaknak ismerősen cseng, ha másért nem is, hát Serényi Zsolt, azaz a Tetovált Séf nevével összekötve már egész biztosan mindenki könnyen képbe tud kerülni egyből. Ahogy az a névválasztásból is elég egyértelműen kitűnik, a barbecue jelenti a fő irányvonalat, azon belül pedig egy eléggé letisztult étlapról lehet válogatni a különböző fogásokat, én pedig első körben úgy voltam vele, hogy a burgerrel teszek egy próbát.

dsc01304.JPG

Tovább

Argentin angus rib eye steak serpenyőben sütve

Te is lehetsz házi steak mester, a folyamat egyszerűbb, mint gondolnád!

Nagyon szeretem a steaket, de az a nagy helyzet, hogy nagyképűség nélkül kijelenthetem, hogy az eddigi legjobb, amit valaha ettem, az első saját próbálkozásom volt, ami ráadásul egy T-bone steak volt, ami ugye nem épp a legegyszerűbbek egyike. Persze az igazsághoz az is hozzátartozik,hogy azért a nagyobb steak házak eddig kimaradtak az éttermi élményeim sorából, de ahol eddig próbálkoztam, ott mindig volt valami gond... Most újra úgy éreztem, hogy itt az ideje egy otthoni sütögetésnek, amihez két szelet (20-20dkg) gyönyörű argentin angus rib eye steaket választottam alapanyagul.

dsc01425.JPG

Tovább

Négysajtos Bamba Burger @ Deák tér

Leteszteltem a Bamba Marha hármas egységében az aktuális havi specialitást!

Egy évvel ezelőtt, egy frenetikus Sloppy Joe burgerrel vette kezdetét a Bamba Marha mágikus sorozata, miszerint minden hónapban egy spéci összeállítással várják a burger fanatikusokat én pedig úgy döntöttem, hogy ideje lecsekkolni a harmadik, és egyben legfiatalabb egységet a Deák téren, hiszen januárban mindhárom Bambában elérhető volt a spéci ajánlat.

dsc01397.JPG

Tovább

Pikáns kaszinótojás

Tökéletes vendégváró egy kis csavarral.

A kaszinótojást aligha kell bárkinek is bemutatni, nekem például nagy kedvencem, én magam is sikerrel elkészítettem már néhányszor, illetve belefutottam már vendégségben is 1-2 a szó nem éppen pozitív értelmében vett érdekes műbe, aztán amikor valamelyik nap véletlenszerűen belefutottam egy igencsak csábító recept leírásba a Tabasco oldalán, rögtön tudtam, hogy ezt nekem is el kell készítenem!

dsc01346.JPG

Tovább
süti beállítások módosítása
Mobil