Lőrincz György otthagyva a bábeli zűrzavart, bisztrót nyitott a Dohány utcában. Miért választja az év konyhafőnöke a szabadúszó bisztrókonyhát egy top étterem helyett? Pont azért, mert ez annyira más. Itt ő áll a pult mögött, közvetlen kapcsolata van a vendégekkel, beszélget, azonnali visszajelzéseket kap. A Házi/Állat egy laza, nyugis hely, ahol György a napi táblás ajánlathoz maga válogatja össze a friss hozzávalókat reggel a piacon. Szezonális alapanyagokból főz, és a napi menü összeállítását is az határozza meg, hogy milyen alapanyagok állnak épp frissen rendelkezésre. Míg a napi menü a séf játszótere, addig az állandó étlapon állati jó házias bisztrófogásokat találunk: óriás zsíroskenyér, kemencében sült velős pirítós, marhapofa dödöllével, szürkemarha gulyás és hamburgerek. Ez a hely a magyaros gasztronómia és egy laza bár tökéletes fúziója. Forrás: Gastro Turismo
