Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Visszatérés az Almási Bistroba

Rövid időn belül másodjára jártam itt, a két élmény között a különbség pedig ég és föld...

2017. március 12. - Csabi Konyhája

Még nincs egy hónapja, hogy egy kissé keszekusza előzmények után végül az Almási Bistroban sikerült kikötni, aminek köszönhetően egy igencsak "furcsa" burger élménnyel gazdagodtam... Szándékosan nem írtam bántóra az észrevételeimet, hiszen én magam is inkább tanácstalanul álltam az eset előtt. Nem kicsit meg is lepett, hogy a cikk publikálását követően szinte azonnal meg is kerestek a helytől, hogy a séf/tulajdonos Almási Zsolt reakcióját közvetítsék felém. Érdekes módon a cikk minden egyes szavával egyetértett a séf és ő maga is teljesen elképedt, hogy ilyen étel hogy kerülhetett ki vendégek elé és felajánlotta, hogy szívesen vár egy újrázásra, amikor ő maga készíti majd el nekem és szintén bús tesztpartneremnek az IGAZI Almási Bistro burgert. Nem semmi ajánlat!

dsc01828.JPG

Nagyon izgatott voltam, hogy vajon mi fog kisülni az egészből, illetve néhány levélváltás alatt én magam is próbáltam picit együttérzésemet kifejezni azzal, hogy sajnos igen, ez a legnagyobb baj sok helyen, hogy hiába egy kiváló koncepció, de nyilván a séf/tulaj nem tud 0-24 ott lenni, és onnantól hogy ki van adva valami egy alkalmazottnak, sajnos benne van a hiba lehetősége, hogy nem úgy valósul meg valami ahogy azt a mester megálmodta. És sajnos legtöbbször nem kicsi hibákról beszélünk... Zsolt nagyon szívélyesen fogadott bennünket és rövid eszmecserét követően ismételten az emeleten foglaltunk helyet. A várakozási időt kitöltendő kaptunk egy kis ropogtatnivalót is. Spéci chips féleség egy kis sajtos mártogatóssal, jalapenoval, jó kis előételnek bizonyult. Illetve közben az étlapot szemrevételezve rájöttünk, hogy nem csak a design, hanem bizony a kínálat is megváltozott. A legutóbbi egyetlen standard burger helyett immáron három igencsak izmos hamburger szerepelt már, így igazság szerint az én értelmezésem szerint azért nem teljesen ugyanazt a burgert kaptuk, mint legutóbb, hiszen több ponton is igen komoly ráncfelvarráson esett át a dolog.

Kezdjük azzal, hogy a zsemle például nagyobb, frissebb és szerencsére ízre és állagra is egy abszolút 10 pontos, friss darab volt. Erre a burgerre komolyan mondom öröm volt ránézni. Annyira durván meg lett pakolva, hogy ezt tanítani lehetne. A bacon itt végre komoly szerephez jutott, nem lett kispórolva az összeállításból és hibátlan ízre, állagra is egyaránt, még úgy is ezt mondom, hogy nekem mániám a ropogósra sült bacon. A másik nagy ütőkártya az olvadt, nyúlós sajt rengeteg, de a hagymalekvár is nagyon keményen dolgozott azon, hogy kimaxolja az élményt. A zöldségek is bő kézzel lettek adagolva és szintén hibátlanul asszisztáltak, miközben a hús kiválóan szaftos és ízletes. Ízre nem hivalkodó egyáltalán, de nem is baj, mert ez a burger egészében nézve lett egy iszonyatosan profi összeállítás. Így kell ezt csinálni kérem! A köretként kapott pár szem krumpli is hibátlanul teljesített, a paradicsomszósz pedig szintén egy egyedi, üde színfoltnak bizonyult.

Őszintén remélem, hogy a legutóbbi malőr egyedi eset volt, hiszen bebizonyosodott, hogy az Almási Bistro bizony egy nagyon jó hely, ami ajánlásra érdemes, és elnézve a szomszéd asztalhoz kiérkező óriási palacsintákat, illetve az étlap további izgalmas résztvevőit, egész biztos, hogy én magam is vissza fogok majd még térni!

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr6112311807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása