Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Fokhagymakrémleves

2014. március 12. - Csabi Konyhája

A blog rendszeres olvasói már jól tudják, hogy mekkora krémleves fanatikus vagyok, de idáig valahogy kimaradt a szórásból a fokhagymakrémleves, ami talán nyugodtan nevezhető az egyik legalapabb fajtának. Persze ennek is van ezer változata, és én is igyekeztem egy saját, extrém ízvilágot összehozni, az eredmény pedig az egyszerűség és a minimális ráfordított idő tekintetében még engem is meglepett.

Tovább

Itt jártam: W35 Rom

Korábban már sikeresen leteszteltem egy hamburgert a W35-ben és már akkor szemet vetettem néhány más fogásra, ami miatt érdemesnek tartottam visszatérni valamikor a közeljövőben. Nos, egészen véletlenül pont a Wesselényi 35 szám alatt adódott dolgom a napokban, ahol egyébként nagyon durva, hogy milyen illatok keringenek a belső udvaron, nem igazán irigylem az ott lakókat. :) Viszont teltház volt, így inkább átnéztünk a W35 Romba, amivel kapcsolatban amúgy is kíváncsi voltam a helyre, hiszen 23-án én is részt fogok venni majd az erősevő versenyen.


Tovább

Torkos Csütörtök 2014 @ Nádor Magyaros Borétterem, Budapest

Minden bizonnyal a Torkos Csütörtököt aligha kell bemutatni bárkinek is, hiszen már kilencedik alkalommal került megrendezésre eme jeles gasztronómiai esemény, aminek keretein belül a résztvevő éttermek vállalják, hogy féláron biztosítanak minden ételt és italt a kínálatukból. A tavalyi inkább negatív élmény után ezúttal bíztam benne, hogy sikerül egy jobb helyet választani. Felesleges lenne kertelni, ilyenkor tényleg rá kell menni az extra dolgokra, azért a félár nem játék, nem rántott húst kell ilyenkor enni, plusz az sem mellékes ugye, hogy hova megy az ember. Persze az ár, a drágaság nem mindig mérvadó, de szerencsére elég hamar megszólalt bennem a belső hang és a kínálatában is megnyerő, valamint a hely exkluzivitásában is igen tetszetős Nádor Magyaros Borétteremre esett a választás.

Tovább

Alekszandrosz, egy jó görög Óbudán!

Az az igazság, hogy eme poszt első szereplőjéről még valamikor egy évvel ezelőtt frissen megírtam az élményt, de aztán valahogy elkallódott a vázlatok között és bár nagyon terveztem egy mielőbbi visszatérést, egy kicsit elhúzódott a dolog. De ami késik, nem múlik, íme a nagy ömlesztett elemzés az óbudai Alekszandrosz remek finomságairól.

Tovább
süti beállítások módosítása
Mobil