Már korábban többször is kifejetettem szeretetem a rakott kajákkal kapcsolatban, így amikor megakadt a szemem a karfiolrakáson a boltban, azonnal összeállt a képlet, ebből valami nagy dolgot kell csinálnom! Ráadásul a múltkori juhtúrós rakott krumpli után megmaradt még egy adag (kb. 25 dkg) bacon is, így elég gyorsan összeállt a recept! :)
A fokhamyát csak a legvégén adtam hozzá, hogy jó intenzív maradjon az íze, majd lehúztam a tűzről a baconös hagymát és jó sok petrezselmyet szórtam rá és jó elkevertem, illetve a karfiolt is hozzáadtam és óvatosan, hogy ne törjön össze, jól összekevertem. Közben elkészült a rizs is, így aztán nem maradt más hátra mint kivajazni egy tepsit, megszórni zsemlemorzsával, majd a karfiolos cuccot igyekeztem elegyengetni az alján. Én direkt hagytam inkább picit nagyobb darabokat is, mivel nagyon szeretem a roppanós nagy karfiolrózsákat, ez persze kicsit megnezehzítette a szép elegyengetést, de annyi baj legyen. Ráterítettem a rizst is, a tetejére pedig a maradék karfiolos mix került. Jó folyósra kevertem egy kis doboz tejfölt egy tojással és szép egyenletesen ráöntöttem az egészre, majd a legtetejére a reszelt füstölt sajt került. Előmelegített sütőbe bedobtam és 180 fokon pirulásig (kb. 15 perc) sütöttem.
Hmmmm... már az illata is olyan mennyei volt, hogy szinte féltem megkóstolni. Nem hiába... valami leírhatatlanul zseniális egyveleget alkot a bacon a füstölt sajt és a karfiol. Mennyország a köbön!!! Újabb kedvenc született! :P