A blog rendszeres olvasói már jól tudják, hogy a rakott tészták nagy kedvenceim közé tartoznak és elég hálás étel tud lenni, ha az ember időszűkében van éppen. Sokat nem kellett gondolkodnom, hamar megjött az isteni szikra miszerint ezúttal cukkinit fogok jófajta házikolbásszal házasítani, nulla kockázati tényezővel, haha.
Kezdésként 25dkg kockázott bacont zsírjára pirítottam (7perc), majd jöhetett az előzetesen apróra vágott lilahagyma (20dkg) és a felkarikázott csabai házikolbász (40dkg) és újabb 7 percnyi pirítás, kavargatás következett. A cukkiniket (70dkg) előbb hosszában félbevágtam, így karikáztam fel majd szintén a lábasban landolt egy konzervnyi hámozott paradicsommal együtt, illetve 3 gerezd reszelt fokhagyma kíséretében. Gazdagon borsoztam, és 10 percig rotyogtattam ezt a díszes társaságot. Végül egy csomó apróra vágott petrezselymet is még hozzáadtam, 5 perccel később pedig késznek ítéltem az ügyet.
A közben kifőtt makaróni tésztával (500g) jó alaposan elkevertem, majd egy tepsibe öntöttem az egészet, a tetejére 35dkg füstölt sajttal beborítottam és 225 fokra előmelegített sütőbe toltam 20 percre.
A végeredmény szokás szerint már látványban is nagyon erős lett, a félórás pihentetést követő felszelés után pedig ízügyileg is bizonyított a mű. Egy újabb tésztacsoda ez, amivel nem lehet mellélőni, a siker garantált! (6 adag)