Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Burger Mustra #126 - El Jardinero - Burrito & Burger, Budapest

2017. február 15. - Csabi Konyhája

Tavaly októberben nyitott az El Jardinero a Kertész utcában, és ha a nevéből nem esik le valakinek rögtön, az arculatot elnézve azonnal tudatosulnia kell mindenkiben, hogy bizony a mexikói konyha remekeit találhatjuk az étlapon. A hamburgereken kívül van itt még burrito és quesadilla is, én pedig talán nem túl meglepő módon a burgerre mentem rá első látogatásom alkalmával.

dsc01608.JPG

Eléggé kis alapterületű a helység, körben könyöklő, hozzá passzoló magasságú székek, a pult másik oldalán pedig egyszemélyes hadseregként működik egy szimpatikus és szemmel láthatóan rendkívül lelkiismeretesen tevékenykedő fiatalember. Az alap burgert már 950 forintért magunkévá tehetjük és az én általam választott legdrágább opció, azaz a dupla húsos (2x10dkg) névadó El Jardinero burger is még mindig csak 1550 forintba kerül.

A munkafolyamatokat könnyen figyelemmel követhetjük, hiszen a szemünk előtt történik minden és bár ottlétem alatt nem volt brutálisan nagy forgalom, de úgy tűnik, hogy a szagelszívást is sikerült jól megoldani, mert egy kicsit sem tapasztaltam azt, hogy valami irtózatos zsírfelhőben lettem volna. A burgert rendkívül ízléses formában vehettem át, saját logóval ellátott fa tálcán, szépen becsomagolva pihent a hambi, a szalvétán kívül pedig egy nedves törlőkendő is jár még alapból, kis jelképes köretnek pedig még néhány szem tortilla chips is került a tálcára. A burger nagyon jól nézett ki, és beleharapva sem okozott csalódást. A zsemlét külön kiemelném, ami kellően masszív, ugyanakkor mégis a könnyedebb fajtából való, miközben ízre is maximálisan helytállt. Az összeállítás maga egyébként igencsak lucskosra sikeredett, ami nálam mindig nagy plusz, és ez jelen esetben a gazdagon adagolt burgerszósznak, guacamolénak és a sajtszósznak köszönhető. A dupla hús sem okozott csalódást, és bár a tömörebb fajtából való, mégsincs cipőtalpra sütve, szaftos, és ízletes a pogácsa. A zsemle alján helyet foglaló szokásos zöldségek, mint jégsaláta és paradicsom hozzák a kötelezőt, míg a felső régióban még olyan extrákat találunk mint cheddar sajt, sült hagyma és kaktuszcsíkok! Igen gazdag tehát az összeállítás és az utolsó falatok elfogyasztása után jó hasznát vettem a törlőkendőnek is és összességében bizony egy nagyon jó kis élménnyel gazdagodtam.

Nem lett újradefiniálva sem a mexikói konyhaművészet, sem a hamburger mint olyan, ugyanakkor egy szimpatikus kis helyet ismerhettem meg, lelkiismeretes és finom burgerrel, kiváló ár/érték aránnyal. Ráadásul most délutánonként akció is van öt és hét között, szóval szerintem biztos vissza nézek majd még valamikor egy burritora. Hajrá, csak így tovább, ígéretes kezdet!

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr5012258188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.