Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Visszatérés a megújult Bajor Sörözőbe!

Felemás élményekkel gazdagodtam.

2018. május 03. - Csabi Konyhája

A Bajor Sörözőről írt értekezéseim állandó vendégnek számítanak már a blog indulása óta és a tavaly novemberi felújítást követő újranyitás óta többször is terveztem egy visszatérést, amire a napokban sikerült sort kerítenem egy baráti sörözés keretein belül.

dsc05002.JPG

Először kapásból elmentünk a hely mellett, mivel furcsa mód semmilyen felirat vagy tábla nem jelzi, hogy a jó helyen járunk-e... Belülről egyébként elég durva ráncfelvarráson esett át az egység, lényegében rá se lehet ismerni, aki járt a régi Bajorban, annak nem is kell ezt különösebben magyarázni. Egyrészt sokkal nagyobb lett a vendégtér, a pult is átkerült szembe, másrészt pedig a konyha és a mosdó szekció az alagsorba költözött. Rendkívül pofás, letisztult a belső kép, ugyanakkor nekem mégis hiányzott a régi, jó értelemben vett kocsma hangulat. Bár én nem vagyok megrögzött sport rajongó, de érdekes, hogy eltűntek a tv-k is, így az esti meccsnézést már nem érdemes ide tervezni. Ugyan régen is csupán talponálló jelleggel volt kinti rész, de most már az sincsen. Kár.

Pár korsó HBH sör elkortyolása után rávetettük magunkat a burgerekre. A választék továbbra is megegyezett az eddig megismertekkel, mindössze egy 100 Ft-os emelkedés mutatott változást a táblán. Ahogy legutóbb, úgy most is az S-es méret lett a befutó (1400.-), baconnel (+200.-), köretnek pedig kipróbáltam az újdonságnak számító jalapeno popperst. Szokás szerint vágódeszkákon érkeztek a burgerek és a már jól ismert látvány fogadott. Már a félbevágásnál is feltűnt, ami a falatozás közben még inkább kiütközött, hogy a régebbi időkhöz képest némileg kevesebb szósz került bele sajnos, de az ízvilág így is hozta a szokásos minőséget.

A zsemle egy határozottan finom, kellemes darab, a 20 dekás husi jól kitölti, de én még mindig sajnálom hogy ennyire totálra sütik. Jégsaláta, paradicsom és cheddar kerül még alapból a hambiba és jelen esetben én ugye baconnel extráztam még. A szószból lehetett volna több is, de összességében egy korrekt "alap" burgernek mondanám. Köret fronton barátom a már jól ismert steak burgonyát kérte, aminél viszont nagyon jó pont, hogy visszatértek a régi stílushoz, miszerint jó alaposan megsütik és gazdagon fűszerezik. A mindössze 3 darabból álló jalapeno poppers összeállítás viszont mindenképp nagy csalódásnak számít. A facebookos beharangozó posztban szereplő képpel ellentétben itt cheddar helyett krémsajttal volt megtöltve, ráadásul gyanúsan hasonlított egy általam jól ismert és nem túl sokra tartott mirelit verzióra, ami nem is finom és minimálisan se csípős.

dsc05007.JPG

Összességében tehát elmondható, hogy nagyobb alapterület és a kor szelleméhez jobban illeszkedő design jellemzi az új Bajor Sörözőt, viszont nekem valahogy a régi helynek a varázsa, bája mégis hiányzik. Mivel a burgerek variálhatósága erősen véges, így sajnos azt kell mondanom, hogy a visszatérési index se túl magas, főleg így, hogy egy eléggé felemás, kissé semleges élménnyel távoztam ezúttal.

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr8213871060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

felhőkergető 2018.05.11. 12:41:34

sokkal rosszabb a Bajor most, mint az kezdeti időkben volt, ezt a kajára értem. leesett a színvonal, semmi extra, pedig régen nagyon jó volt. másrészt tényleg nagyobb lett maga a "bolt", viszont csupaszak a falak, úgy bong-zeng az egész, hogy a saját szavát nem hallja az ember... kellemetlen bent tartózkodni. kár érte...