Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Negyedjére is elvarázsolt a Középkori Parasztétterem

Egy hely, ahol nem csak az atmoszféra, de az ételek íze, minősége és mennyisége is csillagos ötös!

2019. október 04. - Csabi Konyhája

A blog rendszeres olvasói számára már nem ismeretlen eredetű rajongásom az esztergomi híd túloldalán található Középkori Parasztétteremmel kapcsolatban, hiszen korábban már háromszor (#1, #2, #3) is sikerült rabul ejteniük nem csak a hely utolérhetetlen atmoszférájával és a felszolgálók fergeteges stílusával, de bizony az ételek brutális mennyiségével és minőségével, ízével is. Egy kis szlovák körtúra alkalmával már a kezdeti tervezéskor biztos pont volt egy megálló Párkányban, ahova szigorúan farkaséhesen érkeztünk.

dsc07486.JPG

Legutóbbi ittjártam óta nem történt túl sok változás, kívül és belül is a jól megszokott megunhatatlan design fogadott, ahogy a számomra rendkívül kedves, poénos, paraszt stílus is egy örökös hatalmas plusz pont. Persze negyedik alkalommal nem akkora sokk már, mint először, azért így is érdemes figyelni, hogy más asztaloknál is mi történik, de nálunk is sikerült 1-2 jól időzített spontán poént parádésan előadni. Az étlap továbbra is brutális, nem könnyű a választás, végül a Koca Borda lett a befutó. A borda igen nemes testrész, ha nincs borda, asszony nem lész. A mi bordánk se kutyafüle, zabáljál be jól belüle! Azaz: búbos kemencében sült disznóborda, mustár, tűzdelt gomba, sült alma, kukorica, húsos falatka, cipó, zöldségköret

Ugyan nem keveset kellett várni az ételekre, de egyrészt mivel brutálisan pörög a hely, másrészt pedig a jóra és minőségire én sose sajnálom az időt, ezt egyáltalán nem lehet negatívumként felróni. SŐT! Ugye nemrég történt egy elég csúfos csülök eset másutt, amihez jobb ellenpéldát keresve se találnék az itteni csülöknél. Párom most is ezt kérte, ahogy legutóbb is, és hát a totális katarzis nem is maradhatott el. A bőre ropogott, a hús pedig csak úgy hullott le  a csontról, az ízek pedig magukért beszéltek... Így kell ezt csinálni!

dsc07488.JPG

Az én választottam is hozta az előzetesen remélt gasztronómiai sokkot, hiszen három darabban foglaltak helyet az igencsak méretes oldalasok a hatalmas fatányéron. Nehéz szavakkal illetni a művet, igazán egyedi ízvilág jellemzte. Tömör gyönyör! A mustárt én mondjuk feleslegesnek tartom, de ezt leszámítva a tányéron helyet foglaló minden elem 110%-on teljesített. A jó öreg hatalmas cipó, a tűzdelt a gomba és a zöldségek is mind tökéletes társai voltak ennek a hatalmas zabálásnak! Külön kiemelném a savanyított lilahagymát és a sült almát. Bizony nem vallottam szégyent, betoltam az egészet és olyan kaján vigyorral tettem mindezt, hogy komolyan mondom az ilyen élményekért érdemes étterembe járni. Laza, mégis igényes környezet, felhőtlen, vicces hangulat, brutális adagok és elképesztő ízek, mindez pedig abszolút korrekt áron. Mert hát egy ilyen csülökért és oldalasért is a 12.99€ (4300HUF) egy igazán baráti ár.

Drága Parasztétterem, köszönöm az újabb fergeteges élményt, maradjatok meg ilyen szuper helynek, jövök még!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr8715137946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása