Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Meat Ball Roller a márciusi hónap tekercse a Don Pepénél

Egy hatalmas ziccer, ami sajnos kimaradt

2021. március 28. - Csabi Konyhája

Újabb hónap, újabb tekercs kompozíció a Don Pepénél! Már az előző hónapban is volt egy elég érdekes étel kompozíció húsgolyókkal a főszerepben és nekem már akkor se tetszett ránézésre a dolog, ráadásul egy barátom beszámolója alapján nem is volt túl jó, erre most kedvenc ételcsoportom legújabb összeállításában kapott központi szerepet és nyilván nem hagyott nyugodni a dolog. Nem ment zökkenőmentesen a teszt, mivel első rendelésem során a fővárosban a futár rossz tekercset adott át, amit már csak a falatozásnál vettem észre, haha, aztán még így a hónap végén csak sikerült sort kerítenem a tervezett tesztelésre, ezúttal a békéscsabai egységből rendelve.

dsc03203.JPG

A tortilla lapba BBQ szósz, rukkola, paradicsom, lilahagyma, húsgolyók, cheddar, trappista, mozzarella, márványsajt, füstölt mozzarella kerül, mindez pedig 2490 forintért. A csomagolásból kibontva hozta a szokásos formáját a tekercs, kellően méretes volt és a tortilla lap is kapott egy szép kis pirítást. Félbevágva tovább nőtt a félelmem a húsgolyók kapcsán, ami sajnos az első harapásnál bizonyítást is nyert. Nem tudom, hogy ez milyen húsból készülhetett, nekem gyermekkorom szójafasírtos emlékei sejlettek fel, de ez most még ráadásul nem is ízlett. Engem már csak azért is bosszantott nagyon a dolog, mert nemrég bebizonyítottam, hogy milyen pofonegyszerűen lehet fűszeres, szaftos húsgolyókat készíteni pár perc alatt, ami remekül passzolt volna a szóban forgó tekercshez is, mert így viszont sajnos pont a központi elem a leggyengébb az összeállításban.

dsc03199.JPG

dsc03202.JPG

dsc03204.JPG

Mert amúgy meg tök jók az ízek és rohadtul vagány is lehetett volna az összkép, csak hát azok a fránya húsgolyók... Olyan nagyon semmilyenek szegények. Viszont jár a pacsi a derekas mennyiségű sajtért és a BBQ szósz is egy nagyon jó irányba viszi el az ízvilágot. Összességében egy korrekt ízélmény jellemzi a tekercset és kellően laktató is, egyedül a húsgolyók miatt voltam csalódott, így ezt most sajnos nem tudom őszintén ajánlani.

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr4416482328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása