Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Burger Mustra #169 - Contrast Cafe • Bistro, Zalaegerszeg

Ilyen egy tökéletes angus burger

2021. augusztus 17. - Csabi Konyhája

Zalaegerszegi látogatásom során sikerült útba ejteni a Contrast szimpatikus kis egységét, ami előtt a terasz ugyan tele volt, de szerencsére egy hátsó terasszal is fel van tuningolva a kapacitás, így ott már helyet tudtunk foglalni. Az étlap tanulmányozása közben mi mást is kortyolhattam volna, mint az általam igencsak kedvelt helyi Elf sörfőzde egyik remekét. Rendkívül gazdag italválaszték jellemzi egyébként a hely kínálatát, de azért az étlap sem szerénykedik. Pizzák, hamburgerek és szendvicsek alkotják a fő vonalat, számomra pedig nem is lehetett kérdés, hogy egy burgert fogok kipróbálni, a különböző angus variánsok közül pedig a baconös-sajtos lett a befutó. 

dsc03809_1.JPG

Alapvetően szimpatikus volt egyébként a hely és a kiszolgálás is végig kedves és segítőkész volt, mégis kicsit olyan esetlen volt néha az egész, mintha nemrég nyitott volna a hely és még kicsit keresné a saját hangját a Contrast, ami persze nem baj, de például nem igazán értettem azt sem, hogy ha vannak köretek, akkor azok miért nincsenek az étlapon is feltüntetve... Az pedig, hogy végül a steak burgonyából hogy lett sima hasáb, az már egy másik kérdés... 

img_7704.JPG

Ahhoz képest, hogy azért elég szép számmal voltak vendégek, elég hamar megérkeztek az ételek, a burger első ránézésre nekem egy picit kicsinek tűnt, de bíztam benne, hogy az ízélmény majd kárpótolni fog. Egy elég kompakt és jól kinéző burger volt ez, ami a félbevágást követően sem okozott csalódást. A 150g angus hús kérdés nélkül tökéletes mediumra lett sütve és rendkívül szaftos is maradt ennek megfelelően, az általam rendkívül kedvelt erőteljes marha ízzel pedig engem azonnal el is varázsolt. A baconös hambiszószból mondjuk én elviseltem volna valamivel többet is, lehetett volna hangsúlyosabb a szerepe, viszont egyértelműen jár a virtuális pacsi a rengeteg és tökéletesen megsütött baconért. A zöldség szekciót a saláta-paradicsom-uborka triója alkotta, a cheddar pedig értelemszerűen a húspogácsára volt olvasztva, ahogy azt kell. A zsemle is nagyon jól teljesített, így aztán összességében tehát egy rendkívül kellemes meglepetés volt ez a burger, ami a 2190 forintos árát tekintve is korrektnek mondható. 

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr4816654374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása