Egy Jamie Oliver receptvideó adta az ötletet ehhez az ételhez és többé-kevésbé lekövetve az eredeti lépéseket készítettem el a saját verziómat. Kellően érdekesnek, izgalmasnak tűnt ez az ízkavalkád és az igazat megvallva a rebarbarás szósz maximálisan hozta is, amit előzetesen vártam, a hússal és a tésztával együtt pedig egy igazán ütős együttest alkot az elkészült étel.
Kezdésként egy turmixgépbe dobtam 4 gerezd (17g) fokhagymát, 24g kisebb darabokra vágott friss, hámozott gyömbért, megszórtam egy púpos teáskanálnyi ázsiai wok fűszerkeverékkel, két késhegynyi őrölt habaneróval, öntöttem hozzá 4ek szójaszószt és csorgattam még rá 4ek mézet is és 350g kisebb darabokra vágott rebarbarával zártam a sort. Jó alaposan leturmixoltam az egészet és ezzel el is készült a mennyei szósz!
60dkg sertésdagadót használtam a recepthez, amit 2-3 centis darabokra vágtam és egy tepsibe dobtam majd ráöntöttem a rebarbarás szószt 2dl vízzel együtt. Jó alaposan átforgattam az egészet majd lefóliázva 180 fokra előmelegített sütőbe toltam másfél órára. Ezután jött a folyamat legneccesebb része, azaz a serpenyőben lepirítás némi olajban, ami amúgy nem tudom mennyire tett hozzá bármit is az összképhez, de az biztos, hogy utána takaríthattam az egész konyhát, annyira mindent összespriccelt az olaj...
Közben kifőztem a tésztát is, én most ehhez az alkalomhoz egy spéci soba (japán hajdina) tésztát használtam, de természetesen ez tetszés szerint szabadon variálható. A tésztára előbb a rebarbarás szószból szedtem, majd erre jöhetett a hús, egy kis mungóbabcsíra kíséretében, végezetül pedig egy kis apróra vágott újhagymát is szórtam az egészre. Tálaláskor még némi frissen facsart lime-mal lehet feltenni az i-re a pontot és ezzel el is készült ez a kellemesen csípős, savanykás tésztaétel. Én amúgy is jobban szeretem teljesen összekavarva az ilyen jellegű ételeket és igazából itt is az a legjobb, amikor minden mindennel találkozik. (3 adag)