Nagyon nagyon régi bakancslistás hely volt a Bors és már tényleg rendesen szégyelltem magam, hogy még mindig nem próbáltam ki, főleg hogy csak jó dolgokat hallottam róla mindenkitől, így aztán épp itt volt az ideje egy tesztnek!
Előzetesen lecsekkoltam a kínálatot és egyrészt hamar zavarba is jöttem a mesés leves/baguette/tészta lehetőségek láttán, másrészt egy határozott magabiztosság is úrrá lett rajtam, miszerint itt tényleg tuti frenetikus gasztro élményben lesz részem!



Kezdésként egy kókuszos sütőtökkrémlevest kóstoltam, ami fekete öves sütötőtökkrémleves fanként és készítőként rögtön az első kanálnál térdre kényszerített és konkréten a padlóról kellett összeszednem az állkapcsomat. Mindent elsöprő ízbomba, rendkívül erőteljes, testes ízvilág jellemezte a levest amihez egyszerűen nehezen találom még most is a megfelelő szavakat.

A folytatásban baguette fronton megint csak nem volt egyszerű a választás, de végül a BBQ USA nevűre esett a választás. Már kinézetre se volt hétköznapi a mű, hiszen lényegében egy hosszúkás négyszögletű pékáru alkotta a keretet, hiszen minden oldaláról ropogósra lett pirítva a bagett. Amit pedig magába zárt, az maga volt a megtestesült csoda: végtelen mennyiségű, mesésen nyúló fehér cheddar sajt és egy olyan csoda fűszerezésű, ellenállhatatlan ízvilágú, ütős marharagu, aminek a receptjéért valóban csodájára lehet járni. De helyet kapott még némi paradicsomos hagymalekvár és ecetes uborka is az összeállításban, teljes mértékig csúcsra járatva a gasztronómiai katarzist.




Mindent összevetve egy mindent elsöprő élménnyel gazdagodtam, mivel maga a hely is nagyon jó hangulatú, a srácok egytől egyig csúcsszuper jófejek, az ételek kellően extrémek és imádnivalóak az ár/érték arány pedig csillagos ötös, hiszen egy ilyen ütős kombó 2400 forintot kóstál csupán. Köszönöm a frenetikus élményt, egész biztosan visszajáró vendég leszek!