Nemrég Albániában jártam és természetesen a gasztronómiai kalandozások kiemelt szerepet töltöttek be a mindennapokban. Nekem, mint nagy burek rajongónak ez az ország maga a megtestesült álom, de persze nem hagyhattam ki egy-két hamburgert sem a tesztelések sorából. Rögtön elsőnek itt van az előzetesen nagyon szimpatikusnak tűnő Te Kioska barátságos kis bódéja igencsak szemrevaló kínálattal. Ami azonnal megragadta a figyelmemet, az a mozzarella golyókkal támadó összeállítás, így egyértelműen ő lett a választottam!
A kínálat többi egyede is eléggé szimpatikus, a Burger di Parma névre hallgató burgert kézhez kapva viszont hirtelen se köpni se nyelni nem tudtam, illetve nehezemre esett eldönteni, sírjak vagy nevessek... Először tényleg azt hittem, hogy ez egy vicc vagy félreértés, de nem kezdtem el problémázni, inkább gyorsan megkóstoltam. Az összeállítás mellett szólt mindenképpen, hogy valami egészen elképesztő ízorgia az egész. Habár az étlapon szereplő kép - leírás - valóság hármasa még a Bermuda-háromszögnél is rejtélyesebb, hogy milyen módon kapcsolódnak, ettől függetlenül egy piszok jó burger volt ez. A zsemle egészen különleges, egyértelműen házi darab, nagyon jól tette a dolgát, pedig első ránézésre nem tűnt túl szimpatikusnak. Friss, finoman ropogós darab volt, ami végig egyben is maradt. A hús rendkívül finom, ízletes, leheletfinom ropogós kis kéreggel és a ráolvasztott sajt is tette a dolgát. A promo képpel ellentétben csupán kis mozzarella golyó karikák kerültek a burgerbe, egyértelműen a legnagyobb csalódása volt az összeállításnak. Valami fokhagymás szósz gazdagította még a burger ízvilágát, ami erőteljesen megdobta az összképet, de hogy például a promo képen látható sonkával mi történt, hova lett, már inkább nem is firtattam...
A leírást amúgy még a google segítségével se tudtam teljes magabiztosság értelmezni, de a mozzarella, a brie és az articsóka szósz biztos, ami kérdőjeles összetevő, az még talán a szarvasgomba, de hát ki tudja... Az igazat megvallva a húspogácsán, az olvasztott sajton, szószon és a mozzarella golyókon kívül más nem került a zsemlébe... De mint azt már az elején is említettem, elég erős a képzavar, hogy mi is lenne az eredeti elképzelés. Mindent összevetve ugyanakkor elmondható, hogy egy piszok finom és különleges kis burger volt ez, ami a maga nemes egyszerűségével hódított, csak hát nem mehetek el szó nélkül amellett, hogy "nem erről volt szó" és egész konkrétan szinte semmit sem sikerült a valóságban prezentálni a promo képen látottakból. Mindez pedig 650 LEK, azaz 2600 forintért.