A Don Pepe szeptemberi akciós ajánlata nem sikerült a legizgalmasabbra, de végül a MEDITERRÁN EXTRA PIZZA (4990.-) csak le lett tesztelve, bízva egy korrekt élményben. Szokás szerint a békásmegyeri étteremből rendeltem.
A legutóbbi barackos crumble zsenialitásán felbuzdulva maradt a két főszereplő, a barack és a zabpehely, de ezúttal egy elvadult, sütőben sütött zabkása lett a végeredmény, ami akár frissen, langyosan, vagy másnap hűtőhidegen is egy csodálatos csemege.
Még a tavaszi ciprusi kiruccanásom alkalmával fogadtam meg, hogy muszáj lesz elkészítenem a saját muszaka verziómat, aminek most érkezett el az ideje. Rengeteg különböző receptet átnyálaztam előzetesen a témában és végül leszűrve a tanulságot, összeállítottam a saját kis receptemet és bíztam benne, hogy a végeredmény pont olyan frenetikus lesz, mint amilyennek elképzeltem.
Tavaly nyáron kattantam rá a cobbler készítés tudományára, előbb egy tésztahangsúlyos almás, majd egy eléggé eltérő, kissé tésztaszegényebb szamócás verziót is készítettem, ami már inkább egy crumble volt. Eljött az ideje a folytatásnak, amihez pont kapóra jött egy recept, amibe belefutottam, amit aztán lényegében szinte változtatás nélkül készítettem el, annyira szimpatikusnak tűnt már első olvasatra is, illetve nem sokban tért el a legutóbbi művemtől.