Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Palacsintába tekert pörköltészet

Pöriző, a legújabb hazai street food őrület!

2018. január 31. - Csabi Konyhája

A fővárosi Pöriző idén év elején nyitotta meg kapuit és nem csak kivételesen dicséretes, de jóformán egészen egyedülálló módon tartják szem előtt azt, hogy a lehető legtökéletesebb ételt a fogyasztók visszajelzéseit folyamatosan szem előtt tartva, kiértékelve alakítsák, megállás nélkül addig gyúrják az eredeti elképzelést, míg a lehető legtökéletesebb végtermékkel sikerül előállniuk. A helyszín az Arany János utcai metrómegálló, az egykori PeP Burger melletti kis egység, ami tényleg annyira pici, hogy az elkészült mű elfogyasztására is az utcán kell sort keríteni, így aztán elmondható, hogy nem csak egyedi, nem csak igazán magyaros, de tényleg a szó legszorosabb értelmében vett street food újdonsággal van dolgunk.

dsc04490.JPG

Tovább

Tenger gyümölcsei leves

Egy ellenállhatatlan igazi ízbomba!

Nagy kedvenceim közé tartoznak a különböző tengeri herkentyűk, viszont eddig leves készítésére még nem adtam a fejemet. Most viszont végre elérkezett az idő, és a cudarabb időjárásra való tekintettel egy igazi testet-lelket melengető ütős és rendkívül gazdag leves kerekedett ki a legelső próbálkozásomból, ami még a legmerészebb előzetes várakozásaimat is felülszárnyalta ízvilágban.

dsc04442.JPG

Tovább

Csirkemájas chilis lecsó

Egy ízlelőbimbókat és könnycsatornákat egyaránt keményen megdolgoztató étel!

Ahhoz képest, hogy mennyire szeretem a májat, már nem is emlékeztem, mikor készítettem valamilyen máj központú ételt utoljára, így aztán hamar elhatároztam, hogy alkotnom kell valamit ebben a témában. Gyorsan összeállt a kép, hiszen egy ideje bevetésre várt már a Sárréti Chilifarm eddig számomra ismeretlen terméke, a Balogh Dani receptje alapján készült Lecsókolom, így aztán meg is született a döntés, hogy egy igazán belevaló lecsós májat fogok készíteni, de az elkészült étel elsöprő erejére még én sem voltam felkészülve...

dsc04417.JPG

Tovább

HamHotBurDogger - hamburger és hot dog brutális összeolvadása a Don Pepénél

Hogy micsoda?! Na ez aztán egy tényleg nem mindennapi keresztezése a dolgoknak!

Eddig még nem próbálkoztam a Dogger termékcsaláddal a Don Pepe kínálatában, viszont most végre elérkezett az idő! Nem volt könnyű a választás, hiszen mindegyik eléggé szimpinek tűnt képek és leírás alapján is, viszont mégsem kellett gondolkoznom sokáig, hiszen elég egyértelmű volt, hogy a legbrutálisabb mashup művet, a HamHotBurDoggert (2690.-) válasszam. Háromféle kolbásszal lehet kérni egyébként a doggereket, én maradtam az érlelt marhánál, de kíváncsi lennék a füstölt sajtos csirke és ínyenc sertés opciókra is. A helyszín ezúttal az újbudai egység volt, ahol pár évvel ezelőtt már jártam egyszer.

dsc04326.JPG

Tovább

Burger Mustra és csülkös pacal Mezőkovácsházán!

A Hangulat Pizzéria & Sörözőben jártam.

Elég nagyot változott minden az új év beköszöntével, többek között nagy hirtelenséggel mezőkovácsházi bázissal rendelkező zenekarba (Ektomorf) kerültem, és az első közös buli előtti napokban nagy erőkkel folytak a próbák, één pedig így keveredtem többedmagammal kétszer is a Hangulat Söröző és Pizzériába, ahonnan a többiek korábban már rendeltek pizzákat. Rálestem az étlapjukra és nagy meglepetésemre igencsak színes a választék, úgyhogy kíváncsian vártam, milyen élményekkel fogok gazdagodni az egyébként rendkívül szimpatikus helyen.

dsc04363.JPG

Tovább
süti beállítások módosítása
Mobil