Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Töltött, rétegelt, dupla tésztás pizza a Don Pepe új őrülete!

Amikor az ember már azt hinné, nem lehet hova tovább fokozni a dolgokat...

2018. február 07. - Csabi Konyhája

A Don Pepe kreatív osztályán a kissé álmoskásabb januári ötletek, újdonságok után úgy néz ki, nagyon belehúztak, hiszen a februári újdonságok mindegyike olyan, hogy rendesen többször el kellett olvasnom a szórólapot, hogy biztos legyek benne, nem csak káprázik a szemem. Ilyen a Megagiga Supreme Pizza (2590.-) újdonság is, amit lehetne nemes egyszerűséggel akár emeletes pizzának is nevezni, de valójában, ahogy azt már a címben is lelőttem, egy töltött, rétegelt, dupla tésztás ügyről van szó.

dsc04503.JPG

Tovább

Palacsintába tekert pörköltészet

Pöriző, a legújabb hazai street food őrület!

A fővárosi Pöriző idén év elején nyitotta meg kapuit és nem csak kivételesen dicséretes, de jóformán egészen egyedülálló módon tartják szem előtt azt, hogy a lehető legtökéletesebb ételt a fogyasztók visszajelzéseit folyamatosan szem előtt tartva, kiértékelve alakítsák, megállás nélkül addig gyúrják az eredeti elképzelést, míg a lehető legtökéletesebb végtermékkel sikerül előállniuk. A helyszín az Arany János utcai metrómegálló, az egykori PeP Burger melletti kis egység, ami tényleg annyira pici, hogy az elkészült mű elfogyasztására is az utcán kell sort keríteni, így aztán elmondható, hogy nem csak egyedi, nem csak igazán magyaros, de tényleg a szó legszorosabb értelmében vett street food újdonsággal van dolgunk.

dsc04490.JPG

Tovább

Tenger gyümölcsei leves

Egy ellenállhatatlan igazi ízbomba!

Nagy kedvenceim közé tartoznak a különböző tengeri herkentyűk, viszont eddig leves készítésére még nem adtam a fejemet. Most viszont végre elérkezett az idő, és a cudarabb időjárásra való tekintettel egy igazi testet-lelket melengető ütős és rendkívül gazdag leves kerekedett ki a legelső próbálkozásomból, ami még a legmerészebb előzetes várakozásaimat is felülszárnyalta ízvilágban.

dsc04442.JPG

Tovább

Csirkemájas chilis lecsó

Egy ízlelőbimbókat és könnycsatornákat egyaránt keményen megdolgoztató étel!

Ahhoz képest, hogy mennyire szeretem a májat, már nem is emlékeztem, mikor készítettem valamilyen máj központú ételt utoljára, így aztán hamar elhatároztam, hogy alkotnom kell valamit ebben a témában. Gyorsan összeállt a kép, hiszen egy ideje bevetésre várt már a Sárréti Chilifarm eddig számomra ismeretlen terméke, a Balogh Dani receptje alapján készült Lecsókolom, így aztán meg is született a döntés, hogy egy igazán belevaló lecsós májat fogok készíteni, de az elkészült étel elsöprő erejére még én sem voltam felkészülve...

dsc04417.JPG

Tovább

HamHotBurDogger - hamburger és hot dog brutális összeolvadása a Don Pepénél

Hogy micsoda?! Na ez aztán egy tényleg nem mindennapi keresztezése a dolgoknak!

Eddig még nem próbálkoztam a Dogger termékcsaláddal a Don Pepe kínálatában, viszont most végre elérkezett az idő! Nem volt könnyű a választás, hiszen mindegyik eléggé szimpinek tűnt képek és leírás alapján is, viszont mégsem kellett gondolkoznom sokáig, hiszen elég egyértelmű volt, hogy a legbrutálisabb mashup művet, a HamHotBurDoggert (2690.-) válasszam. Háromféle kolbásszal lehet kérni egyébként a doggereket, én maradtam az érlelt marhánál, de kíváncsi lennék a füstölt sajtos csirke és ínyenc sertés opciókra is. A helyszín ezúttal az újbudai egység volt, ahol pár évvel ezelőtt már jártam egyszer.

dsc04326.JPG

Tovább
süti beállítások módosítása
Mobil